Ertek’ten medyada dolaşan haberlere cevap geldi!

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, “Erzurum’da 1 metreküp su 23,32 TL” haberini yalanladı.

Tarih: 01.02.2024 14:22
Ertek’ten medyada dolaşan haberlere cevap geldi!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Remzi Ertek, Türkiye'deki 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı su fiyatlarının, deprem bölgeleri hariç olmak üzere, en uygun fiyatlar arasında olduğunu belirtti.

“İSTEYEN HESAPLAYABİLİR”

Ertek, yaptığı açıklamada, Erzurum'un, diğer büyükşehirler arasında en uygun su fiyatlarına sahip olduğunu ifade ederek, "Bizim sistemimize yüklediğimiz iki farklı fiyat var; buradaki fiyatların birisi resmi olan fiyattır. Ancak bu resmiyete döküldüğü zaman, isteyen hesaplayabilir, vatandaşa yüzde 30 indirimli su veriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlar kendi faturalarına bakıp suyun fiyatının ne kadar olduğunu çok rahat görebilirler." şeklinde konuştu.

“SÖZÜ EDİLEN GAZETECİNİN BELİRTTİĞİ FİYATLARIN ORTAYA ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Ayrıca, Ertek, söz konusu fiyatlara KDV, ÇTV ve hat bakım bedelinin dâhil olduğunu belirterek, "Bu bedeller eklendiğinde bile, sözü edilen gazetecinin belirtmiş olduğu fiyatın ortaya çıkması mümkün değildir. Dolayısıyla belirtilen diğer illerle mukayese edilen su fiyatları, KDV'siz fiyatlardır. Bizim KDV'li fiyatlarımız bile o fiyatların altındadır." dedi.

ERZURUM’DA BİR METREKÜP SU “16,32 TL”DİR. 

Sonuç olarak, Erzurum'da 1 metreküp suyun, haberde belirtilen fiyattan farklı olduğunu açıklayan Ertek, "Erzurum'da 1 metreküp su, sözü edilen haberdeki gibi 23,32 değil, hesaplanmış haliyle 16,32 TL'dir." şeklinde konuştu.