Erzurum, 2017´de en çok Yusuf ve Zeynep isimlerini tercih etti?

2017 yılında doğan kız ve erkek bebeklerine en çok verilen isimler belli oldu. Erzurum´da doğan çocuklara en çok Yusuf ve Zeynep isimleri konuldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum, 2017´de en çok Yusuf ve Zeynep isimlerini tercih etti?

Nesrin ÇETİNKAYA

2017 yılında kız bebeklerine en çok Zeynep ismi verildi. Zeynep´in ardından kız bebeklerine sırasıyla en fazla Elif, Defne, Hiranur, Ebrar, Eylül, Miray, Zehra, Ecrin ve Azra isimleri verildi. 2017 yılında erkek bebeklerine verilen en çok isim ise Yusuf oldu

"YUSUF İSMİ 5 YILDIR ZİRVEDE

 enelinde erkek bebeklerde ise aileler 5 yıldır en çok "Yusuf" ismini tercih etti. Bu yıl da ilk sırada yer alan Yusuf ismini sırasıyla Eymen, Ömer, Emir, Miraç, Mustafa, Ahmet, Berat, Ömer Asaf ve Mehmet isimleri takip etti.  2016´da erkek çocuklara en fazla verilen 10 isim sırayla, Yusuf, Eymen, Ömer, Mustafa, Miraç, Berat, Ahmet, Hamza, Mehmet ve Emir olmuştu. Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi´yi vurarak gecenin seyrini değiştiren isimler arasında yer alan şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in adı 18 ilde, aileler tarafından tercih edilen ilk 10 isim arasında yer aldı. Aksaray, Bayburt, Düzce, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Nevşehir, Niğde, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat´ta "Ömer Halis" ismi bebeklere en çok verilen isimlerden oldu. Bu isim, Ömer Halisdemir´in memleketi Niğde´de ilk sırada yer aldı.

ERZURUM´DA 2017´DE DOĞAN ERKEK BEBEKLERE EN ÇOK YUSUF İSMİ KONULDU

Erzurumlu ailelerin büyük çoğunluğu da, 2017 yılında doğan erkek çocuklarına Yusuf ismini koydu. Yusuf, Erzurum´un yanı sıra Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa ve Van´da da en çok tercih edilen isim oldu.

Düzce, Erzincan, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sakarya, Sinop, Trabzon´da "Ömer Asaf", Balıkesir, İzmir, Karabük, Kocaeli, Muğla´da "Emir", Bursa, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu´da "Ömer", Isparta, Karaman, Kayseri, Konya´da "Mustafa", Hakkari ve Şırnak´ta "Muhammed", Tekirdağ ile Kırklareli´nde "Çınar", Gaziantep ve Kilis´te "Mehmet", Bayburt´ta "Ertuğrul" ve Tunceli´de ise "Deniz" isimleri ilk sırada yer aldı.

KIZ ÇOCUKLARINDA İSE ZEYNEP İSMİ İLK SIRADA

Erzurum´da geçen yıl doğan kız çocuklarına ise en çok Zeynep ismi konuldu. Aynı isim Erzurum´un yanı sıra Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak´ta da ilk sırada yer aldı. Antalya, Batman, Bilecik, Burdur, Denizli, Karaman, Konya´da ise "Elif" isimleri ailelerin en çok tercih ettiği isimler oldu.