Erzurum Denizlili öğrencileri ağırlıyor

?Palandöken´den Pamukkale´ye Kardeşlik Köprüsü? Projesi kapsamında Erzurum, Denizlili öğrencileri ağırlıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum Denizlili öğrencileri ağırlıyor

Dilek BAYRAK

?Palandöken´den Pamukkale´ye Kardeşlik Köprüsü?  Projesi kapsamında Erzurum´da TEOG´da başarılı öğrenciler, 02-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında Denizli gezisi ile ödüllendirilmişti. Projenin ikinci ayağında ise Denizlili öğrenciler Erzurum gezisi ile ödüllendirildi. 3 öğretmen eşliğinde 20 öğrenci Erzurum´a gelerek, tarihi ve turistik mekanlara ziyaret gerçekleştiriyorlar.

16 Temmuz´a kadar Erzurumluların misafiri olan öğretmen ve öğrenciler, Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet N. Helvacı´yı makamında ziyaret ettiler. Makamda yapılan ziyarette öğrencilerle tek tek tanışan Kaymakam Helvacı, onlarla sohbet ettikten sonra öğrenciler için hazırlanan hediyeleri verdi. Makam ziyaretinin ardından Kaymakam Helvacı, Yakutiye Aile Destek Merkezinde yemek ikramında bulundu.

Denizli´den Erzurum´a gelen Öğrencilerin Programı şöyle:

Erzurum Tabyaları, Erzurum Kalesi, Taşhan, Ulucami Gezisi, Atatürk Evi ve Atlama Kuleleri Gezisi, Buz pateni etkinliği, Narman Peri Bacaları,  Çobandede Köprüsü, Uzundere Haho Manastırı Gezisi, Atatürk Üniversitesi ve Botanik Bahçe Gezisi, Atatürk Üniversitesi Spor Etkinlikleri (Futbol-yapay duvar  tırmanışı-Voleybol- Slackline), Tortum Şelalesi-Yedigöller Gezisi, Tortum Gölünde Zipline etkinliği, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Palandöken zirve tırmanışı.