Erzurum Haydar hocaya ağlıyor

Erzurum´a 32 yılda 350 hafız yetiştiren çok değerli bir din adamı olan Haydar Savaş, hayatını kaybetti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum Haydar hocaya ağlıyor

Sinan AYDIN

32 yılda 350 hafız  yetiştiren Erzurum´un sevilen hocalarından Haydar Savaş, hayatını kaybetti. Haydar hoca, sevenleri ve Erzurum´a kazandırdığı hafızlar tarafından gözyaşları arasında uğurlandı. Yetiştirdiği hafızları gerek Türkiye genelinde olsun, gerekse bölgesel yanışmalarda dereceler alan, işine siyaset bulaştırmayan, bu haliyle de takdir toplayan, Erzurum´un sevilen hocalarından Ahmediye Medresesi Kuran Kursu Hocası 57 yaşındaki Haydar Savaş, önceki gün hayatını kaybetti.

ERZURUM´U YASA BOĞAN ÖLÜM

Yakutiye Müftülüğü´ne bağlı Erzincankapı´daki Muratpaşa Camii´nin bitişiğinde yer alan Ahmediye Medresesi´nde uzun zamandan beri görev yapan, Cuma günleri çeşitli camilerde verdiği vaazlarıyla da bilinen ve tanınan, özellikle siyaset karşı duruşu ile de hemen herkesin takdirini toplayan Haydar Savaş´ın ölüm haberi, sosyal medyada da yankılandı. Facebook´da yapılan paylaşımlarda, Haydar Hoca´nın hayatını kaybettiği duyuruldu. 32 yılda 350 hafız yetiştiren Haydar Savaş hoca, sevenleri ve yetiştirdiği yüzlerce hafız tarafından gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

VELİ TUGAY´DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Veli Tugay, Haydar Savaş hocanın ani ölümü sonrası duyduğu üzüntüyü paylaştı. Veli Tugay, ´´ Erzurum´un yetiştirdiği değerli bir din adamını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Haydar hocamız yüzlerce hafız yetiştiren biri isimdi. Kendisine Allah´tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Erzurum çok önemli bir din adamını kaybetti´´ diye konuştu.

HAYDAR HOCANIN ÖĞRENCİSİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Dedesi, babası ve ağabeyisi de hafız olan Haydar Savaş, 10 yaşında ailesinden aldığı din eğitimini tamamladı ve hafız oldu. Sonraki yıllarda İlahiyat Fakültesi´nden mezun olan ve Erzurum Müftülüğü´nde göreve başlayan Haydar Savaş, 32 yılda 350 hafız yetiştirdi. Yetiştirdiği hafızları önemli dereceler elde eden, yaklaşık 7 yıl kadar önce öğrencisi Ferhat Yılmaz´a, 4 bini aşkın yarışmacı arasından Türkiye birinciliği kazandıran Haydar Savaş´ın ölümü, Diyanet camiasını da yasa boğdu.