Erzurum kültür ve turizmi üzerine Bakan Kurtulmuş´la özel görüşme

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Ankara´da düzenlenen 3. Turizm Şurası´nda Bakan Numan Kurtulmuş ile Erzurum Kültür ve Turizmi üzerine görüşme yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum kültür ve turizmi üzerine Bakan Kurtulmuş´la özel görüşme

Dilek BAYRAK

1-3 Kasım tarihleri arasında Ankara da düzenlenen 3. Turizm Şûrasına Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz´da katıldı. Erzurum kültür ve turizmi üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile bir görüşme yaptığını dile getiren Almaz, Bakan Kurtulmuş´un ?Turizm alanında yeni bir atılım yapmanın, stratejik bir adım atmanın tam zamanıdır.? İfadesinin bir turizm kenti olan Erzurum´u heyecanlandırdığının altını çizdi.

Almaz, "Ankara´da 3. sü düzenlenen Turizm Şûrasında Bakanımız ve Müsteşar´ımızla Erzurum´un Kültür ve Turizmİ konuları hakkında görüşme imkanı buldum. Erzurum´a önümüzdeki yıllar için nelerin yapılması gerektiği konularını ele aldık. ?Turizm alanında yeni bir atılım yapmanın, stratejik bir adım atmanın tam zamanıdır.´ diyen Bakanımız sayın Numan Kurtulmuş´un turizm kenti Erzurum´a yaklaşımı bakışı muazzam.? dedi

Şurada yaptığı konuşmada Bakan Kurtulmuş´un ?Sonuçlar sadece burada kalmayacak, sadece çalışma odalarının içerisinde kalmayacak, bunları eylem planına dökerek, bu eylem planlarını sürekli olarak takip edeceğiz. Burada sizlerin de, özel sektörün de, medyanın da, ekonomiyle ilgili kuruluşların da yakın takiplerini istirham edeceğiz.? vurgusunu paylaşan Almaz,  2023 hedeflerini aşma gayretinde çalışacaklarının altını çizdi. Yeni dönemle birlikte de çok daha ciddi bir hamle yapılacağının altını çizen Almaz, 2023´e gelmeden Türkiye´nin 6. sıradan daha yukarılara çıkması için ve dünyanın turizm devi olma hedefine yaklaşması için var güçle çalışacaklarını kayda geçti.