Erzurum Milli Coşkuda Buluştu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94´üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum´da da Havuzbaşı Kent Meydanı´nda coşku ile kutlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum Milli Coşkuda Buluştu

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Havuzbaşı´nda düzenlenen törenle kutlandı. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir´in katıldığı tören, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9´uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın´ın halkı selamlamasıyla başladı. Soğuk havaya rağmen Dadaşlar, Milli coşkuda buluştu. Açılış konuşmalarının ardından mehter takımı ve bando ekibi birlikte ?Sarı Gelin ? türküsünü çalarak vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatırken, tören resmi geçit ile sona erdi.  

VALİ AZİZOĞLU, DADAŞLARA SESLENDİ

Törende konuşmasını gerçekleştirerek Dadaşlara seslenen Vali Azizoğlu, ?Aziz vatanın hudut boylarında, vatan ve milletin kahraman bekçileri Dadaşlar diyarının yiğit insanları sevgili Erzurumlular. Geleceğimizin mimarları; insanlık âleminin umudu, gururumuz ve istikbalimiz sevgili gençler. Vatan toprağında hür ve korkusuzca yaşamamızın teminatı hürriyetimizin ve bağımsızlığımızın yegâne güvencesi kahraman Türk ordusu. Emniyet ve huzurumuzun korkusuz bekçileri fedakâr güvenlik kuvvetlerimiz. Memleketimize hizmet yolunda her zorluğa göğüs gererek özveri ile görev yapan mesai arkadaşlarım. Yeryüzünde hak, adalet merhamet sahibi düşmanın dahi hakkını teslim ettiği aziz milletim? Bugün bu meydanda dünya tarihinin yeniden yazılmakta olduğu bir dönemde yeryüzünden hükmümüzün ve varlığımızın yok edilmek istendiği ve bunun için dört bir taraftan vatan topraklarının işgalcilerin çizmeleri altında çiğnendiği zamanda hürriyeti, onuru, namusu ve şerefi için vatanın her bir köşesinde ayağa kalkan bu büyük ve şerefli milletin kendi kaderine yine kendisinin hakim olduğunu dost düşman bütün cihana ilan edip, bağımsızlığını tekrar kazandığı Cumhuriyetimin ilan edildiği günün 94. Yıl dönümünü kutlamak için toplandık.  Bugün buruda Cumhuriyetimiz kuranlar şükran ve bağımlılık hislerimizi ilan etmek için bir araya geldik. Hepimize kutlu olsun. Aziz Erzurumlular; Eski dünyanın merkezi ve kilidi bu topraklarda var olmak hâkimiyet kurmak dosta güven düşmana korku salmak ancak güçlü ve büyük milletlerin başaracağı bir iştir. Bu sebepledir ki; büyük Türk milleti bin yıldan aşkın bir zamandır bedelini kat kat ödeyerek bu toprakları vatan yapmıştır. Palandöken dağlarından bir selam gider, Altay dağlarından gelir sesimiz. Bu yüzden bütün iştah kabartan güzelliğine rağmen bu nazlı vatan bin yıldır bizden başkasına yar olmamıştır ve de olmayacaktır? diye konuştu.

DADAŞ ÇELİK BİR YAYDIR ONU GERMEYE GELMEZ

Bugüne kadar oynanan tüm oyunlarının bozulduğunu, bundan sonra da ülke üzerinde oynanacak oyunlara asla müsaade edilmeyeceğini kaydeden Azizoğlu, ?Dumlu´dan ta Basra´ya çağlayan selimiz var, Bahtımız kara değil bugün Karasu kadar. Ancak bu nazlı vatan üzerindeki hain ve kalleş oyunlar bitecek mi? Dünya var oldukça medeniyetin ortaya çıktığı ve buradan büyük cihana yayıldığı bu topraklar içinde yaşattığı kıymet ve cevherinden asla bir şey kaybetmeyecektir. Bugün kadar olduğu gibi bundan sonra da vatan ve bu aziz millet üzerinde oynanan ve oynanacak oyunlar hileler ve desiseler alçaklıklalar ve kalleşlikler bitmeyecektir. Ancak; bütün cihan bilsin ki, biz bugünü kadar oynanan bu oyunları ve de en son 15 Temmuz ihanetini bozduğumuz gibi bundan sonra da yine oynanacak oyunları bozacağız.

Dadaş çelik bir yaydır onu germeye gelmez,

Çağlayan bir sel olur dağlara da baş eğmez,

Efesi var İzmir´in eğilmez Türk´ün başı.

Aziz Milletimizin ve büyük devletimizin üzerinde yine alçakça ve onursuzca çirkin ihanet oyunların sahneye konulmak istenmektedir. Bizi yine dizlerimizin üzerine çökertmek istiyorlar. 94 sene önce kapatamadıkları hesabı yeniden görmek istiyorlar. Bizi hedefsiz ve hafızasız bırakmak istiyorlar. İçimizde aldanmış ve aldatılmış olanlar, kanmış ve kandırılmış olanlar umutlanmış ve umutlandırılmış olanlar boş hayallere bel bağlamış bedbahtlar bilsinler ki; bizler yaşadıkça bedeli; canla, kanla, aşkla ödenmiş bu topraklar ebediyen Türk vatanı olarak kalacaktır? ifadelerine yer verdi.

?VAKİT; DALLARI KÖKLERİYLE BULUŞTURMA VAKTİDİR?

Günün anlam ve önemine binaen vurgularda bulunan Azizoğlu, konuşmasında; ?94 yıldır büyük bir özveri, gayret ve umutla bugünlere getirdiğimiz demokratik hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kurulup gelişmesini ve dünya medeni milletler arasındaki onurlu yerini almasını sağlayan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun yanında istiklal mücadelesi veren kahraman silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve hürmetle anıyoruz. Yiğitler diyarının kahraman evlatları, küresel dünyanın güçlü aktörleri yeni güçlü ortaklar istemiyorlar. Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutladığımız bugün vakit dünyaya yepyeni bir müjdenin haykırılma vaktidir. Vakit, dalları kökleriyle buluşturma vaktidir. Gün; muasır medeniyet sürecini aşma günüdür. Gün; kardeşlik bağlarını yeniden güçlendirme günüdür. Gün; bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşama günüdür. Gün; Cumhuriyetimizin 100. Yılına yaklaştığımızı bugünlerde yiğit, kahraman ve çalışkan insanların yaşadığı bu güzel Erzurum´umuzun ülkemizin kalkınma gelişme ve büyümesine en büyük katkıyı sağlama günüdür. Cumhuriyet bayramınızı bu duygularla kutlar, kıyamete kadar bu nazlı vatan topraklarından al bayrağın özgürce dalgalandığını görmek dileğiyle hepinizi en derin saygı sevgi ve hürmetlerimle selamlarım? şeklinde ifadeler kullandı.