Erzurum patentte Elazığ´la yarışıyor

2017 yılının ilk beş ayında 8 patent çıkaran Erzurum, ekonomide gelişme ve kalkınma hızını ifade eden patentleşme sürecinde Elazığ ile yarışıyor. İl patent sayısı bakımından Elazığ´ın ardından 2´inci sırada bulunuyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum patentte Elazığ´la yarışıyor

 

Mahmut AKDAĞ

TÜRKPATENT VERİLERİ

Türk Marka ve Patent Kurumu(TÜRKPATENT) verilerine göre Erzurum´dan mayıs ayında 1, bu yılın 5 aylık döneminde ise 8 patent başvurusu yapıldı.  İlde en fazla patent başvurusu ocak ayında kaydedildi. İlden ocak ayında 3, mart ayında 2, şubat, nisan ve mayıs aylarında ise 1 patent başvurusu gerçekleşti.

DOSİAD ANALİZİ

TÜRK Patent verileri üzerinden Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Araştırma Merkezi tarafından yapılan analizlere göre ocak-mayıs ayları toplamında Erzurum´dan 8, KUDAKA istatistik Bölgesinden 9, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinden 10, Doğu Anadolu Bölgesinden ise 26 patent başvurusu yapıldı.

İLLER DAĞILIMI VE ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde mayıs ayında patent başvurusunun yapıldığı iki il birer başvuru ile Iğdır ve Erzurum oldu. Bu yılın ilk beş ayı kapsamında ise Bitlis´ten 2, Elazığ´dan 10, Erzincan´dan 1, Erzurum´dan 8, Malatya´dan 3, Van´dan 1, Iğdır´dan 1 patent başvurusu oldu. 5 ayda yapılan patent başvuru sayısı 26 olarak açıklandı.