Erzurum tarımı güçleniyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, son 2 yılda kurum dışı kaynakları değerlendirerek 18 projeyi hayata geçirdi. 3,5 Milyon TL´nin üzerinde bir bütçe tarım sektörüne aktarıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum tarımı güçleniyor

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Erzurum´da gerek çiftçi bazında, gerekse kurumsal kapasiteyi güçlendirmek adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü birçok projeye imza attı. Erzurum tarımında rutin uygulamalar dışında saha çalışmaları ile sektörün ihtiyaçlarının tespit edildiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar,  gerek ulusal gerekse yerel finans kaynakları kullanılarak, bu ihtiyaçlara çözüm üretildiğini söyledi.

Yapılan projeler hakkında bilgi veren Akar, ?Bu kapsamda ilimiz son iki yılda 15 den fazla proje uygulanmış ve 3,5 milyon TL tarım sektörüne aktarılmıştır. Kurum dışı kaynaklar ise; KUDAKA, DAP İdaresi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, BÜGEM´dür. 2017 yılında da uygulanmak üzere yine birçok finans kaynağına projeler sunulmuş olup Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2016 Teknik Destek Programı kapsamında iki projemiz kabul edilmiştir. İlimizde tarımsal verimliliği artırmak örnek uygulamalar yaratabilmek adına; Sertifikalı tohum kullanımı, Hınıs İspir Kuru fasulyesinin yaygınlaştırılması, Örtü Altı yetiştiricilik, Meralarda sıvat kurulumu, Bölgesel olarak Çoruh Nehri Rehabilitasyon Projesi ve erken uyarı sistemleri gibi 15´den fazla proje uygulanmış ve uygulamaları devam etmektedir. Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Kapsamında İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Arı Konaklama Alanlarının Dijital Alanda Belirlenmesi, Kurumsal Performansın Geliştirilmesi Kapsamında Personelde Stres Algısının Giderilmesi Eğitimi projeleri son zamanlarda onaylanarak ve hayata geçirilmesiyle 18 projeye ulaşmıştır.? dedi.