ERZURUM VE TEBRİZ´DE BEKLENTİ SÜRÜYOR ARTIK HAVADA KALMASIN!

İran´ın resmi bayramları arasında yer alan Nevruz, 18 Mart´a başlıyor. 10 gün resmi tatilin yaşandığı bu bayramı İranlıların büyük bir bölümü, yurt dışına gerçekleştirdikleri gezilerle değerlendiriyor. Bu noktada Erzurum İranlıların tercih ettiği iller ar

Tarih: 01.01.0001 00:00
ERZURUM VE TEBRİZ´DE BEKLENTİ SÜRÜYOR  ARTIK HAVADA KALMASIN!

Mahmut AKDAĞ

?BİR AYDA BİR ERZURUM NÜFUSU KADAR TURİST ÇEKEBİLİRİZ?

Sınır ticaretine, Kış turizmine sağlayacağı büyük katkının yanında, Özellikle Tebriz ve Tahran´dan hava ulaşımının sağlanmasıyla birlikte, bir Erzurum nüfusu kadar sadece Nevruz Bayramı´nda turist çekebilecek olan Erzurum, yetkililerden bu potansiyelleri görmesini ve hava ulaşımı noktasında artık ciddi adımlar atmasını bekliyor.

BEKLENTİLER BUGÜNE KADAR HAVADA KALDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin Tebriz´le kardeş kent protokolünden sonra, Anadolu Jet, 22 Haziran 2012´de Erzurum-Tebriz uçuşlarını başlatmış, kısa bir süre sonra geçerli bir gerekçe göstermeden, sona erdirmişti. Uçak seferlerinin iptaline şehirde tepkiler gösterilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaklaşık 2 yıl önce uçak seferlerinin başlayacağını duyurmuştu. Geçen süre zarfında uçak seferleri başlamadığı gibi, beklentiler de bugüne kadar havada kaldı.

TURİZMCİLER: İRAN PALANDÖKEN´E AKAR

Bugünden sonra Erzurum, özellikle Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin başlatılması için çok daha ciddiyetle şehir yönetiminin takibini bekliyor. Kış turizminde marka kent olan Erzurum´a İran´dan uçuşların olması gerektiğini belirten turizmciler, ?Uçuşların başlatılması ve İran´da kış turizmine yönelik yapılacak ciddi tanıtımlarla Palandöken dolup taşacaktır? tespitlerini paylaştılar.

SABAH YAZARI DONAT: ?ERZURUM DOLUP TAŞAR?

Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat da konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı.  Donat, ?Tahran´dan ve Tebriz´den, Erzurum´a "Uçak seferleri" olsa, Erzurum "Dolup taşacak." Kar... Beyaz altın... Palandöken... Yabancı turist için bulunmaz nimet...? ifadeleriyle köşe yazısında, uçak seferlerinin Erzurum için önemine dikkat çekti.

SINIR TİCARETİ İÇİN DE ÖNEMLİ

Turizmcilerin tespitine katılan iş dünyasından bazı isimler de, uçuşların sadece Erzurum´un çekeceği turist açısından değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, sınır ticaretinin hayat bulması noktasında da, uçak seferlerinin büyük önem taşıdığının altını çizdiler.