ERZURUM YENİ KABİNEDE AL´YI ARADI

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, Recep Akdağ´ın Sağlık Bakanlığından Başbakan Yardımcılığına getirilmesinin büyük bir sevinç ve gurur kaynağı olduğunu belirterek, bunun yanı sıra Efkan Ala´nın kabine de yer almamasının büyük bir eks

Tarih: 01.01.0001 00:00
ERZURUM YENİ KABİNEDE AL´YI ARADI

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, anayasa değişikliğinin ardından gündeme gelerek, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım´ın ikili görüşmelerinin ardından yapılan kabine revizyonu ve Recep Akdağ´ın Başbakan Yardımcılığına getirilmesi ile ilgili GÜNEBAKIŞ´A özel değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle siyaset ve bürokrasi de yeni başlangıçlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, bu noktada en önemli adımın Bakanlar Kurulunda yapılan değişiklikler ile atıldığına vurgu yaptı. Kabine değişikliği ile Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ifade ettiği ?metal yorgunluğunun´ aşılması temennisinde bulunan Güvenli, yeni bir döneme ihtiyacın olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı süresince Recep Akdağ´ın Türkiye´de ki en başarılı bakanlardan biri olduğunu söyleyen Güvenli, sürekli değişim, dönüşümlere imza atarak, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve yüksek performansı ile Başbakan Yardımcılığı görevini sonuna kadar hak ettiğinin altını çizdi. Erzurum´da yeni bir takım başarıların, özellikle Cazibe Merkezleri, teşvik konularıyla ilgili önümüzde ki süreçte somut adımların atılabileceği ortamın sağlanabilmesi anlamında Akdağ´ın büyük desteğine ihtiyaç duyulacağını kaydeden Güvenli, ?Erzurum´da bundan sonra Sayın Başbakan Yardımcımızın desteğine önceki süreçlerden çok daha fazla ihtiyaç olacaktır. Bu konuda da desteklerini bekliyoruz? dedi.

Recep Akdağ´ın Sağlık Bakanlığından Başbakan yardımcılığına getirilmesinin kendisinde büyük bir sevinç yarattığına değinen Güvenli, bunun yanı sıra Efkan Ala´nın kabine de yer almamasının büyük bir eksiklik olduğunun altını çizdi. 17-25 Aralık´ta paralel yapısının emniyet ve yargı organlarını kullanarak bir girişimde bulunduğunu hatırlatan Güvenli, 17-25 Aralık ile 15 Temmuz arasında 2 buçuk yılın olduğunu söyledi. Aradan geçen 2 buçuk yıl sonra Efkan Alâ´nın İçişleri Bakanlığı sürecinde emniyetin darbeye karşı en sağlam duruşu sergileyen kuruma dönüştüğünü vurgulayan Güvenli, bunun apaçık Alâ´nın bir eseri olduğunu dile getirdi. 

?BAŞBAKAN YARDIMCIMIZIN DESTEĞİNE BUNDAN SONRA DAHA ÇOK FAZLA İHTİYAÇ OLACAKTIR?

Recep Akdağ´ın Başbakan Yardımcılığı görevinde de başarılı işlere imza atacağını söyleyen Güvenli, Erzurum´un önümüzdeki süreçte Akdağ´ın desteğine daha çok ihtiyacın olacağını vurgulayarak, ?Sayın Recep Akdağ´ın Sağlık bakanlığı süresince Türkiye´de her zaman en başarılı bakanlardan biri olması özellikle de sürekli değişim, dönüşüm mihmandarlığını yaptığı çalışma süresince, çalışkanlığı ile dürüstlüğü ile yüksek performansı ile hak ederek gelmiş olduğu bir noktasının neticesidir Başbakan Yardımcılığı. Çok ciddi bir emeğin, kararlılığın neticesi bu. Çünkü sağlıkta dönüşümler çok zordu, geçenlerde kendisi bir ifade kullandı, bende buna aynen katılıyorum; ?3´üncü ligden Süper lige çıktı Türkiye? yani bunu herkes kabul ediyor. Türkiye´nin neresine gidilirse gidilsin bu herkesin kabul ettiği bir başarıdır. Tabi Başbakan Yardımcılı sürecinde de ben inanıyorum ki, yine aynı şekilde başarılarını arttırarak devam ettirecektir. Daha önemli çalışmalara imza atacaktır. Tabi ama burada bir parantezi açmadan geçemeyeceğim, Erzurum´da kendisine önceki dönemlerden daha çok desteğe ihtiyacı olacağı bir döneme girdik. Erzurum´da Sayın Başbakan Yardımcımızın desteğine bundan sonra öncekinden çok daha fazla ihtiyaç olacaktır. Bu konuda da desteklerini bekliyoruz, inşallah Erzurum´da yeni bir takım başarıların, özellikle Cazibe Merkezleri, teşvik konularıyla ilgili bundan sonraki süreçte somut adımların atılabileceği ortamın sağlanabilmesi anlamında desteklerine Erzurum´un ihtiyacı var? ifadelerine yer verdi.

KABİNEDE EFKAN ALA´NIN EKSİKLİĞİ

Kabine değişikliği ile birlikte Efkan Ala´nın eksikliğinin önemli derecede hissedildiğini kaydeden Güvenli, ? Sağlık Bakanımızın Başbakan Yardımcısı olmasının verdiği sevincin yanı sıra ikinci husufta da Efkan Bey´in olmamasının eksikliğini görüyorum. Her ne kadar çeşitli söylentiler yayılırsa yayılsın ben bir noktaya işaret etmek istiyorum, 17-25 Aralık´ta paralel yapı emniyet ve yargı organlarını kullanarak böyle bir girişimde bulunmuştu. 17-25 Aralık ile 15 Temmuz arasında yaklaşık 2 buçuk yıl var. 2 buçuk yıl sonra Efkan Bey´in İçişleri Bakanlığı sürecinde o emniyet ondan sonraya darbeye karşı en sağlam duruşu sergileyen emniyete dönüştü. İşte bu o zaman Efkan Bey´in eseriydi. Dolayısıyla inşallah daha sonra yine kendisine önemli görevler verileceğine inanıyorum? diye konuştu.

 YENİ BİR DÖNEME İHTİYAÇ VAR

Yeni bir dönem başlangıcı olarak en önemli adımın Bakanlar Kurulu ile atıldığını belirten Güvenli, ?Tabi bunun dışında ki hususlarda şuan da kabine de yeterince tanımadığımız insanlarda var. İnşallah Türkiye için Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği ?metal yorgunluğunun? aşılacağı bir sonuç olur. şöyle açıklamak gerekir ise, Cumhurbaşkanımız Ak Parti de bir metal yorgunluğu var demişti. Gerek siyasette, gerek bürokrasi de çok alanda yeni bir başlangıca ihtiyaç var. Bürokrasinin de, siyasetin de yeni bir başlangıç yapabileceği o metal yorgunluğu olayına ben tam katılıyorum. Yeni bir döneme ihtiyaç var. Yeni dönem başlangıcı olarak en önemli adım Bakanlar Kurulu ile atılmış olduğu neticesini gördük, ben bunu hissediyorum? dedi.