Erzurum 33 pilot il arasında

Erzurum, Çalışan ve Üreten Gençler Programı kaydında 33 pilot il arasında bulunuyor. Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 111 proje, 1.3 milyar liralık bütçe ile destekleniyor

Tarih: 05.05.2023 08:08
Erzurum 33 pilot il arasında

Günebakış/ Orhan DURMUŞ

Erzurum, Çalışan ve Üreten Gençler Programı kaydında 33 pilot il arasında bulunuyor. Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 111 proje, 1.3 milyar liralık bütçe ile destekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, emek yoğun sektörlerde gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla özel sektörü kullanıma hazır üretim tesisleri ile destekliyor. 33 ilde uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 161 fabrika toplamda 55 bin gence ekmek kapısı olacak. Gençlerin yaşadıkları illerde istihdama katılmaları hedefiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek üzere “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” hazırlandı. Program oluşturulurken Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün hazırladığı raporlardan yararlanıldı. 

111 PROJE, 1.3 MİLYAR LİRALIK BÜTÇE İLE DESTEKLENİYOR...

Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 111 proje, 1.3 milyar liralık bütçe ile destekleniyor. 161 atölye kurulması ve bu atölyelerde 55 bin kişinin istihdam edilmesi hedeflenen program çerçevesindeki 50 projenin inşaatı tamamlandı. 26 projedeki 46 atölye firmalara tahsis edildi. Tekstil, hazır giyim, mobilya, ayakkabı, sera ve çağrı merkezi gibi sektörlerde 3 bin 936 gencin istihdama katılması sağlandı. Program dahilindeki üretim tesislerinde sosyal donatılar da ihmal edilmedi. Kreş, spor tesisi ve eğitim alanları da fabrikalarla bütünlük olacak şekilde tasarlandı. Program, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli ve Van illerinde uygulanıyor.