ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN’DA DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelişi ile birlikte dilencilere yönelik çalışmalarını artırdı.

Tarih: 12.03.2024 11:27
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN’DA DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelişi ile birlikte dilencilere yönelik çalışmalarını artırdı. Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşların duygularını istismar ederek para toplayan dilencilere karşı mücadelesini sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, zabıta ekipleri ana caddeler ve kavşaklar ile marketler, ekmek fırınları ve camii önlerinde dilenciliği meslek haline getirmiş kişilere yönelik denetimlerini artırdı. Büyükşehir zabıta ekipleri özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde şehrin önemli kavşaklarında nöbet tutarak dilencilerin kavşaklara gelmesini engelliyor. 

Ramazan ayında dilencilere yönelik yapılan çalışmaları sıklaştırdıklarını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, duygu sömürücülüğüne asla izin vermeyeceklerini söylediler. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,”  Kentimizde vatandaşlarımızın dini duygularını sömürerek para talep eden dilencilere yönelik olarak yıl içinde sürekli çalışmalar yapıyoruz. Her gün rutin olarak belirlediğimiz bölge ve çevrelerde dilenciliklerle mücadele ediyoruz. Vatandaşların manevi duygularını sömürerek haksız kazanç elde edenlere göz açtırmıyoruz. Bu sebeple Ramazan ayında da operasyonlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Duygu sömürücülüğüne asla izin vermeyeceğiz. Bunun yanı sıra ailesinin geçimini sağlayamayan, ilave geliri bulunmayan ve ekonomik açıdan güçlük yaşayıp dilenmek zorunda kalan kişileri tespit ettiğimizde ise onlara her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Vatandaşlarımızdan bu tür haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemelerini, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmalarını rica ediyoruz”