ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Başkanlığı, cami önleri ve kamusal alanlarda vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapan şahıslara göz açtırmıyor.

Tarih: 08.09.2023 16:47
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi   Zabıta ekipleri,  şehir merkezinde yapılan denetimlerde dilencilik yaptığı tespit edilen şahıslara yasal işlem yapılıyor. 

Şehir merkezinde özellikle Cuma günleri cami önlerinde Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara musallat olan, küçük yaştaki çocukları kullanarak duygu sömürüsü yapan şahıslara yönelik yapılan denetimlerde, dilencilik yaptığı tespit edilen kişilerin ellerindeki paralara el kondu, şahıslar hakkında yasal işlem başlatıyor. 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,” Şehir merkezimizde, özellikle cami önlerinde halkımızın duygularını sömürerek dilenen ve çocuklarını dilendiren dilenciler, Zabıta Müdürlüğümüzce yürütülen çalışma ile men edildi. Belediyemizin zabıta ekipleri ilimizin huzuru ve rahatı için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Ekiplerimiz işlek sokak ve caddelerden toplanan dilencilerin üst araması yapılarak, üzerlerinde çıkan paralara el koyup, dilencilere Kabahatler Kanununa göre işlem yapılıyor.  Burada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor, bu şahıslara para verilmemesini istiyoruz, verildiği sürece dilenciliğe, duygu istismarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımızdan bu tür haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemelerini, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık, esenlik, huzur ve kamu düzenini korumak için denetimler kent genelinde aralıksız olarak devam edecek. Özellikle çocukları alet ederek istismar eden şahıslara itibar edilmemesini hatırlatmak isterim. İlimiz zabıta ekiplerimiz tarafından vatandaşların sağlık, esenlik, huzur ve kamu düzenini korumak için denetimleri aralıksız olarak devam edecek. Erzurum’un güven ve huzurunu sağlayan Zabıtalarımıza teşekkür ederim.”