Erzurum Devlet Tiyatrosu 50 oyunla yılı kapattı

Erzurum Devlet Tiyatrosu çeşitli oyunlar ve turnelerle 2023 yılını sonlandırıyor

Tarih: 10.12.2023 16:32
Erzurum Devlet Tiyatrosu 50 oyunla yılı kapattı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

2023 yılında, Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun salonu her oyunda doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştı. Erzurum Devlet Tiyatrosu yetkilileri, her sezon tiyatro oyunlarını ve turneler de dâhil olmak üzere yaklaşık 100 bine yakın seyirciyle kapattıklarını söyledi. Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda toplam 41 tane oyuncu bulunuyor. 05 Aralık 2023 tarihine kadar Erzurum Devlet Tiyatrosu sahnesinde 50 adet oyun sahnelendi. Yurtiçinde çeşitli illerde sahnelenen 15 adet oyun ise sahne yaptı

Erzurum Devlet Tiyatrosu 2023 yılında, Erzurum’un yaklaşık 10 tane pilot ilçesinde sahne aldı. Planlamasını yapılan ilçeler sırasıyla şöyle; Aşkale, Hınıs, Hasankale, Tortum, Çat, Horasan, Oltu, İspir, Şenkaya, Tekman.

Sahnelenen oyunlardan bazıları şu şekilde: 

Oyun adı: Yeşilçam 

Konusu: Dönemin aktrislerinden Lalifer’e âşık olan Arif, kendi filmini çekmeye karar verir. Böylelikle Lalifer’e ulaşacaktır. Filmi çekmek için gerekli parası ve tecrübesi olmayan Arif’in aktrist kahvesine gitmesiyle şansı yaver gider. Planda olmayan aksilikler ile birlikte film yine de çekilir.

Oyun adı: Ana-dolu (Milli Mücadele’nin Cesur ve Kayıp Kadınları) 

Konusu: Milli Mücadele sırasında kadınlarımızın zafere giden yolda gösterdikleri mücadele ve çaba çarpıcı bir şekilde ele alındı.

Oyun adı: Canlanan Masallar 

Konusu: Oyunda çocukların, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan bilgisayar oyunlarının kıskacından, sığ dünyasından uzaklaşarak hiç tanımadıkları masal kahramanlarıyla tanışırlar. Kendilerine biçilen rolden sıkılan masal kahramanları, farklı masallar içine girerler. Girdikleri masalların içinde yaşadıkları olaylar; ilgi çekici, komik, karmaşık ve bir o kadar da eleştirel bir anlatımla sahneye aktarılır.