ERZURUM DİPLOMASİ AKADEMİSİ 7’NCİ YILINDA İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Diplomasi Akademisi dünyanın her bölgesinde gelişmeleri ekipçe ve disiplinli bir çalışma nezaretinde takip etme, analiz etme ve raporlama çalışmasıdır.

Tarih: 20.04.2023 23:04 Güncelleme: 21.04.2023 01:49
ERZURUM DİPLOMASİ AKADEMİSİ 7’NCİ YILINDA İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

www.gunebakis.com / BERİVAN POLAT 

Corona virüsü ile başlayan uzaktan eğitim yüz yüze olan programlara ve eğitimlere olan katılımını azaltmıştır salgının azalmasıyla açılan okular yaşanılan deprem felaketinin ardından yine uzaktan eğitim kararı alınmasına neden olmuştur. Bu karar Erzurum gibi öğrenci sayısı yüksek olan bir şehirde öğrencilerin yokluğu ile bu tür programlar sekteye uğramıştır. 

Erzurum Diplomasi Akademisi koordinatörlerinden Serdar Yavuz; ''Akademimiz birçok şehirden hatta birçok ülkeden katılan öğrencilerimizle 7 yıldır çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaların en önemli yanı dünya gündemini yüzeysel takip etmekten ziyade etraflıca muhakeme edebilmektir. Hocamızın ifadesiyle akademimiz bir “Uyandırma Servisi’’ dir. Ülkece yaşadığımız felaketten sonra hocalarımız ve arkadaşlarımızla bir araya gelemedik . Biz de akademimiz adına bu eksikliği gidermek, en azından burada olan öğrencilerimizle bir araya gelmek istedik. Ramazan ayı dolayısıyla bunu bir iftar programıyla yapmayı düşündük. Ümit ediyoruz ki gayretimiz hayırlara vesile olur. ''İfadelerini kullandı.