Erzurum ekipleri sahada

Erzurum’dan deprem bölgesine giderek, ibate, iaşe, giyecek desteği ulaştıran; depremzede çocuklar ve ailelerine psikososyal destek sunan ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tarih: 03.03.2023 13:04
Erzurum ekipleri sahada

Sinan AYDIN

Erzurum’dan deprem bölgesine giderek, ibate, iaşe, giyecek desteği ulaştıran; depremzede çocuklar ve ailelerine psikososyal destek sunan ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aziziye ve Yakutiye Belediyeleri çadırkentler oluştururken, Palandöken Belediyesi konaklamanın yanı sıra aşevleriyle depremzedelere hizmet sunuyor.

DEPREM BÖLGESİNDE AZİZİYE YERLEŞKESİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bölgede kurdukları çadırkente ‘Erzurum Aziziye Belediyesi Dadaşkent-Ilıca Yerleşkesi’ adının verildiğini bildirdi. Orhan yaptığı paylaşımında, ‘Hatay’da Aziziye Belediyemizin sorumluluğunda bulunan çadırkentleri Koordinatör Valimiz Sayın Okay Memiş’le birlikte gezdik. Kendi imalatımız olan prefabrik evlerin kurulumuna ise yarın başlıyoruz inşallah. İsmi de tamam:  Erzurum Aziziye Belediyesi Dadaşkent-Ilıca Yerleşkesi. ‘ kaydını düştü.

KAYMAKAM UĞUR’A TEŞEKKÜR

Erzurum Palandöken Kaymakamı Tutkan Uğur arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekip Amirliği kaydettiği paylaşımda, ‘Erzurum Palandöken’de görevini icra eden Gönlü yüreği güzel Kaymakamımız Sayın Tutkan Ugur ile birlikte Adıyaman Gölbaşın’da Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekip Amirliği olarak çalışmaktan onur duyduk. Rabbim yollarımızı böyle yüreği güzel insanlara çıkartsın.’ kaydını düştü.

‘GÜLÜMSEYİN GELİYORUZ’

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi de Malatya ve Adıyaman’da. Depremzede çocuklara tiyatrolu terapi hizmeti veriyor. Yakutiye Gençlik Merkezi’nin ‘Gülümseyin Geliyoruz’ projesi kapsamında Yönetmenliğini ve eğitmenliğini Ferhat Raşit Kına’nın yaptığı Tiyatro Topluluğu, Malatya ve Adıyaman’da depremzede çocuklara moral aşılamaya çalışıyor. Öte yandan deprem bölgesinde hizmetlerini sürdüren Palandöken PALTİM  Hatay- Orhanlı afet bölgesinde çocuklarla buluştu. Yapılan açıklamada, Palandöken Belediyesi Paltim olarak çocuklarımıza moral vermek adına Mobil ekranda çizgi film etkinliklerimiz devam ediyor. ‘ denildi