ERZURUM EKMEKSİZ KALDI!

Fırıncılar, zamlar nedeniyle yükselen ekmek fiyatlarına tepki olarak ekmek üretimini durdurdu. Fırın önlerinde ekmek kuyrukları oluştu, ekmek bulunamadı. Erzurum ekmeksiz kaldı, eylem Türkiye'de gündem oldu....

Tarih: 20.11.2021 22:19
ERZURUM EKMEKSİZ KALDI!

Sinan AYDIN

Erzurumlu fırıncılar, un ve diğer giderlere gelen zamlar nedeniyle yükselen ekmek fiyatlarına tepki olarak ekmek üretimini durdurdu. Fırın önlerinde ekmek kuyrukları oluştu, ekmek bulunamadı.

"DEĞERLİ MÜŞTERLERİMİZ EKMEK KALMADI"

Vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuken başta Erzurum Valisi Okay Memiş olmak üzere diğer komisyın üyesi siyasiler ve bürokratların eyleme sessiz kalması büyük tepki çekti. İşyerlerinin camlarına yazı asan fırıncılar, “Değerli Müşterilerimiz Fırıncılar Odasının almış olduğu karar doğrultusunda bugün Erzurum Merkez Genelinde Fırınlar Öğlen Saati İtibari İle ekmek üretimi yapmayacaktır. Anlayışınız için teşekkürler” notunu düştü.

"EKMEK KISITLAMASI KARARI ALDIK"

Erzurum Ticaret Borsası Fırıncılar Meslek Komitesi Başkanı Aykut Koç, konu ile ilgili bir açıklama yaparak,  "Ülkemizde ve dünyada yaşanan tedarik sıkıntısı ve artan maliyetler yüzünden fiyat tarifesi almak için başvuru yaptık, şehrimizdeki ekmek fiyat belirleme komisyonuna katılması gereken devlet yetkilileri komisyona katılmayarak bizleri oyalıyorlar. Biz de fırıncı esnafımızla toplantı yaparak 18.11.2021 Perşembe günü Erzurum'da ekmek kısıtlama uygulaması yapmayı kararlaştırdık." ifadelerini kullandı. Gece g saatlere kadar ekmek çıkan fırınların önünde ekmek kuyrukları oluştu. Fırıncıların eylemi Türkiye genelinde haber olarak duyuruldu, kuyruklar gündem oldu.