ERZURUM ESNAFI İSRAİL ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETTİ

Erzurum Yakutiye İlçesindeki Yakut plaza esnafı İsrail’in Filistin'e uyguladığı saldırılara tepki göstererek, İsrail ürünlerini boykot etti.

Tarih: 24.10.2023 17:31 Güncelleme: 24.10.2023 17:32
ERZURUM ESNAFI İSRAİL ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETTİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum’daki vatandaşların İsrail ürünlerinin almaması için boykot etiklerini ifade eden Yakut Plaza esnafları, İsrail ürünlerini satın almayacaklarını söylediler.

Esnaf,”  İsrail zulmüne içimiz el vermiyor. Müslümanların ayağa kalkması, İsrail'e haddini bildirmesi lazım. Bizim elimizden gelen İsrail'in mallarını boykot etmektir. Bir haftadan bu yana İsrail ürünlerini almıyoruz. İsrail ürünlerini satmamak için boykot başlatıyoruz. İnşallah herkes bunu yaparak en azından ekonomilerine bir darbe vurmuş oluruz. Bu konuda vatandaşların da bizi anlayış ile karşılayacağını ve destekleyeceğini biliyorum. Gıda sektöründe Türkiye zaten kendi ürününü kendisi üretiyor. Dünya bu zulme kayıtsız kalmamalı. Hiç bir insani hassasiyeti olmayan bir sözde devletin; hastane, çarşı pazar, okul demeden, cami kilise ayrımı yapmadan katliamlara devam etmesi, esasen tüm dünyayı ayağa kaldırması gerekir lakin öyle olmadığına şahit oluyoruz. Kahrolsun İsrail.”

Esnaf İsrail mallarını alamama kararı aldı 

“Eğer İsrail’in katliamları devam ederse biz esnaf olarak İsrail ürünlerini tamamen boykot ederek almayacağız. İsrail’e destek veren ne kadar ürün varsa b bu markaların satışını yapmıyoruz.  Arzu ediyoruz ki, kampanyamıza halkımız da destek versin. Bu boykotu İsrail’in Gazze’deki katliamı bitene kadar devam ettiriyoruz. İsrail’in yapmış olduğu katliam ve vahşeti tüm esnaflar olarak kınıyoruz. Bu vahşete kayıtsız kalamayız. Sakarya esnafları bir karar çıkmasını beklemeden İsrail mallarını boykot etmeye başladılar. Bizim bir şey söylememize gerek kalmadan esnaf kendi kendine organize olup İsrail ürünlerini satmamaya başladı. Duyarlı olan vatandaşlar da zaten İsrail ürünleri istemiyorlar. Biz de bu konuyla ilgili ileriki günlerde arkadaşlarla istişare yaparak elimizden ne geliyorsa yapacağız.”