“ERZURUM HAKKINDA YAPILAN ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMİYORUM!”

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel Erzurum hakkında yapılan eleştirileri değerlendirdi.

Tarih: 25.08.2023 17:31
“ERZURUM HAKKINDA YAPILAN ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMİYORUM!”

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru

Güzel, Erzurum’un şikâyet edilecek bir durumunun olmadığını ve emsalleri ile hiçbir farkının olmadığını söyledi.

“Erzurum hakkında yapılan çoğu eleştiriye katılmıyorum. Erzurum’da hep bir şikâyet etme kültürü var. Örneğin vatandaşa sorulduğu zaman hemen bir şikâyet durumu oluşuyor. Şikâyet edilecek bir durumumuz yoktur. Türkiye’nin en büyük üniversitesine sahibiz. Yaşanılabilir bir kentimiz var, son yıllarda yönetimlerin gayretiyle de çok daha güzel bir yere geldi. Ankara bazından Erzurum’u kıyasladığını zaman, ölçekler açsından Ankara’nın Erzurum’dan farklı bir tarafı yok. Neyi var Ankara’nın? Bunu da anlamak lazımdır. Şehrimiz güzel bir şehirdir ve konumu, kültürel geçmişi itibariyle her türlü imkânları itibariyle Erzurum harka bir şehirdir. Yapılan eleştirilere asla katılmıyorum.” 

“Şikâyet kültürü Dadaşlara yakışmıyor, bu kültürü ortadan kaldırmalıyız.”

Erzurum’da sanayinin gelişmeme nedenlerinden bahseden Başkan Güzel, Erzurum hakkında söylenen kasaba ithamlarını kabul etmediğini söyledi. Erzurum’un bir ruhu olduğunu ifade eden Başkan Erdal Güzel, metropol şehirlerde yaşayan insanların mutlu olmadığını söyledi.

“Erzurum’un yüz ölçümü bakımından geniş bir şehirdir. Büyük bir şehir olmasına rağmen fabrikalaşma ve sanayinin az olduğunu söyleyenlerde var tabi. Ancak bunun sebepleri de vardır. Coğrafi konum, iklim şartları, ham maddeye olan uzaklığa baktığınız zaman Erzurum’un bu durumda olması normal sayılabilir. Yani Erzurum çok kötü durumda, Erzurum artık kasaba oldu gibi ithamları asla kabul edemem. Çünkü emsalleri ile kıyaslandığı zaman Yozgat’ta olup da Erzurum’da olmayan ne var? Kayseriyle ne farkımız var? Tabi bu söylediklerimi yerleşim açısından söylüyorum, sanayi açısından değil. Sanayi açısından neden geri de olduğunu daha önce söylemiştim. Ancak biz şikâyet etmeyeceğiz. Bu kültürü Erzurum’dan kaldırmak zorundayız. Bu söylemler Dadaş kültürüne yakışmıyor. Bugün Alanya’da yaşayan insan çok mu mutlu? İstanbul’un o boğucu trafiğinde yaşayan insanlar çok mu mutlu? Değiller tabi. İnsan ruh ve bedenden ibaret bir varlıktır. Bedeninizi rahat ettirebilirsiniz ama ruhunuzun da rahat etmesi gerekiyor. Erzurum ruhu olan bir şehirdir. Size bir şeyler fısıldar Erzurum. Burada yaşayan insanlarda duygusal yapı çok derindir. Burada sıkıntıda kaldığınız zaman bilmeniz gerekir ki sizin için her zaman bir kapı vardır. Metropollerde kaybolup giden hemşerilerimizi görüyoruz. Tabi maddi açıdan rahat olabilirler ama ruhu da doyurmak gerekiyor.”