Erzurum İçin Büyük Eksik

Doğu Anadolu Bölgesinde tarımı teşkil eden hububatın korunması için gerekli olan Lisanslı depoculuk projesi, 2024 yılı itibariyle gerçekleştirilmesi planlanan projeler arasında bulundurulmadı.

Tarih: 30.01.2024 17:10 Güncelleme: 31.01.2024 10:29
Erzurum İçin Büyük Eksik

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Türkiye tarımını teşkil eden hububatın, Güneydoğu Anadolu bölgesinden sonra en fazla Doğu Anadolu Bölgesinde yer aldığı biliniyorken, Bölgede hububatın korunması için sadece Aziziye Lisanslı depoculuk merkezinin bulunması şehrin büyük eksileri arasına giriyor. 

Geçtiğimiz ay bir yılı geride bırakıp yeni bir yıla başlarken Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı performans programını ve 2024 yılı yatırım programını açıklamıştı. Ancak yayınlanan her iki dosyada da hububatın korunması için lisanslı depoculuk projesine yer verilmedi. 

Erzurum’da depo eksiğinin çok olması nedeniyle çiftçilerin hasat zamanında ve hububatların alım döneminde sorun yaşandığı biliniyorken, 2023 yılında bölge olarak 340 bin ton, Erzurum olarak da 112 bin ton hububat ürün alımı gerçekleştirildi. Alınan ürünlerin ise yüzde 50’sinden fazlası Erzurum olarak, toplamda ise yüzde 80’e yakın ürün dışarıda muhafaza edildi.

Gümüşhane’den Iğdır’a kadar, Erzurum’da sadece bir tane lisanslı depoculuğun olması Şehirde büyük eksik olurken bölgedeki ki bu lisanslı depoculuk eksiğinin giderilmesi için 2024 yılı itibariyle gerçekleştirilmesi planlan projeler arasında olması bekleniyordu.