Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Yunus Emre Mahallesi’nde meydana gelen 'kasten adam öldürme' hakkında basın açıklaması yaptı

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, 26.03.2023 günü saat 14.30 sularında Yunus Emre Mahallesi’nde meydana gelen kasten adam öldürme konusu hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama da:

Tarih: 14.04.2023 13:56 Güncelleme: 14.04.2023 14:05
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Yunus Emre Mahallesi’nde meydana gelen

26.03.2023 günü saat 14.30 sıralarında ilimiz Yunus Emre Mahallesi 4. Canan Sokak üzerinde Kasten Öldürme konusu meydana gelmiş, olay ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda Yusuf Y. (29) isimli şahıs kendisine ait araçla arkadaşı olan Ebubekir A. (28)  ile birlikte gezdikleri esnada husumetlisi olduğu Hacı G.(28) ile karşılaşmaları sonrası bir süre tartışma yaşadıkları, Hacı G. isimli şahsın bu sırada belinden çıkarmış olduğu silahla Yusuf Y. isimli şahsı gözeterek ateş etmesi akabinde olay yerinden kaçtığı anlaşılmış, Hacı G. tarafından açılan ateş sonucu araçta bulunan Ebubekir A. göz bölgesinden ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak hastaneye kaldırılmış, tedavi gördüğü hastanede 07.04.2023 günü hayatını kaybetmiştir. Erzurum İstihbarat Şube Müdürlüğü’ nün desteği ile Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü’ nün yapmış olduğu çalışmalarda olayın şüphelisi Hacı G. isimli şahsın olaydan sonra İstanbul iline kaçtığı, yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığı bilgisinin elde edilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı özel bir ekip kurularak İstanbul iline çalışma yapmak üzere gönderilmiş, özel ekip istihbarat Şube müdürlüğünün desteği ile sahada yapmış olduğu çok yönlü araştırma ve çalışmalarda şüpheli Hacı G.’nin Tekirdağ ilinde olduğunu tespit etmiş,  şüpheli şahsı Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesi Jandarma sorumluluk bölgesinde saklanmış olduğu bir büfenin bodrum katında yakalamıştır. 

         

Şüpheli Hacı G. ekibimiz tarafından Erzurum iline intikali sağlanmış şahıs dosya kapsamında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak çıkarılacaktır.