Erzurum İl Müftülüğü Ramazan programı açıklandı!

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, 2024 yılı Ramazan ayı programlarına dair bilgiler verdi.

Tarih: 27.02.2024 14:12 Güncelleme: 01.03.2024 15:56
Erzurum İl Müftülüğü Ramazan programı açıklandı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özelde de Erzurum İl Müftülüğü, Ramazan-ı Şerif henüz gelmeden camilerin temizliğinden tutun, cami müştemilatlarında bulunan tüm birimlerin Ramazan’a hazır hale getirilmesi için çalışmalara başladı. 

Bu çalışmaların büyükşehir belediyesi ve ilgili yerel belediyelerimizle organize bir şekilde yapıldığını dile getiren Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, “Şu anda ilk etapta camilerimizi Ramazan-ı Şerif’e hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan içerisinde tabi ki dini ağırlığı biraz daha fazla bir ay olması hasebiyle hem oruçlarım tutulması hem de teravih namazlarının bu ay içerisinde olması, halkımızın öteden beri zekâtlarını bu ayda veriyor olması, fitre ibadetinin bu aya has bir ibadet olması nedeniyle Ramazan ayı daha gelmeden bizler farklı bir ruh haline bürünüyoruz ve Ramazan hazırlıklarımızı bu çerçeve de sürdürüyoruz” dedi.  

ERZURUM İL MÜFTÜLÜĞÜ BU SENE DE PROGRAMLARA DEVAM EDECEK!

Bu Ramazan’da da online ve yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, bu faaliyetlerin dışında vaaz ve irşat programlarını geliştirdiklerini söyledi. 

Sözlerine, “Örneğin kadınlara Esma’ül Hüsna sohbetleri ve evlerinde veya bizim belirlediğimiz bir birimde Kuran’da ailenin ne olduğuna dair aile sohbetleri veriliyor” şeklinde devam eden Erdoğan,  “Ayrıca din hizmetlerinin daha verimli bir hale getirilebilmesi açısından da hem yerel televizyonlarda hem de yerel radyolarda kıymetli hocalarımız aracılığıyla da halkımızın Ramazan-ı Şerifi biraz daha manevi boyutuyla yaşaması için bizler programlar gerçekleştiriyoruz. Özellikle iftar programlarında il ve ilçe müftülerimizin, vaizlerimizin, katılımıyla güzel programlar icra ediyoruz ve halkımızı bu manada bilinçlendirmeye gayret ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

TEFSİRLİ MUKABELE BU RAMAZANDA DAHA DA YAYGINLAŞACAK!

“Ramazan ayın da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed döneminden kalma mukabele programlarımızı da devam ettireceğiz. Hemen hemen her camide, sabah, öğle ve ikindi namazlarında mukabelelerimiz olacak. Bu Ramazan ayından diğerlerinden farklı olarak tefsirli mukabele yapılacak. Her merkez ilçemizde bir camide bu tefsirli mukabele düzenlenecek. Geçen sene tefsirli mukabeleyi başlatmıştık bu sene biraz daha yaygınlaştırmaya çalışacağız.”