Erzurum İl Müftülüğü’nde Ramazan adımları devam ediyor!

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, Ramazan ayında verilecek olan zekâtlar ve yapılacak yardımlardan bahsetti.

Tarih: 05.03.2024 19:59 Güncelleme: 06.03.2024 10:12
Erzurum İl Müftülüğü’nde Ramazan adımları devam ediyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 
Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Erzurum İl Müftüsü olarak görev yapan ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum İl Şube Başkanı olan olarak halkımızın zekâtlarını her zaman Ramazan ayına denk getirdiklerini belirtmek isterim. Bu bir zorunluluk olmamakla birlikte, bu gelenek halkımız arasında yaygın bir şekilde uygulanmaktadır." dedi.

Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesi olarak zenginlerin vereceği zekât ile fakirler arasında bir köprü oluşturma gayretinde olduklarını vurgulayarak, "Her sene olduğu gibi bu sene de, İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimiz aracılığıyla gelen zekât ve fitreleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Maddi yardım ve koli yardımı gibi yöntemlerle de bu Ramazan ayında gönüllere dokunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesi olarak zekâtı olan zenginleri Erzurum İl Müftülüğü'ne beklediklerini ifade ederek, "Erzurum İl Müftülüğü tarafına yapılan bağışlar, Erzurum'da ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi için kullanılacak ve zengin ile fakir arasındaki dengeyi sağlayacak bir köprü vazifesi görecektir. Bu nedenle, vatandaşlarımızı Erzurum İl Müftülüğü'ne ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesi'ne bekliyoruz." şeklinde konuştu.