ERZURUM İŞKUR TANITIM STANDI AÇTI

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, iş arayanlara yönelik bilgilendirme standı açtı.

Tarih: 26.01.2024 13:52
ERZURUM İŞKUR TANITIM STANDI AÇTI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan stantta iş arayanlar bilgilendirildi.  İş arayanlara kurum faaliyetleri tanıtıldı, kayıtları alındı.

Kurum faaliyetlerinin tanınırlığını artırmak, daha fazla vatandaşa ulaşmak ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla arayanlara yönelik bilgilendirme standı açtıklarını ifade eden Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenen takvim doğrultusunda İŞKUR stantları açmaya devam edeceklerini söyledi.

Mutlu,” Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,   iş arayanlara yönelik bilgilendirme stantları açtık.  İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hizmetlerin özellikle gençler özelinde bilinirliğini artırmak istihdamın artırılmasına destek olmak için İŞKUR stantlarında bilgilendirme yapılacaktır. Stantlar aracılığıyla İŞKUR'a kayıt olmamış gençlerle iletişime geçilerek kurum hizmetlerinden yararlanmaları, İŞKUR'un hizmetlerine daha fazla öğrenci ve mezunun erişmesine, iş arayanlar ve açık işlerin eşleştirilmesine katkı sağlanacaktır.  Kurum faaliyetlerinin tanınırlığını artırmak, daha fazla vatandaşa ulaşmak ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 2023-2024 yıllarında belirlenen günlerde Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Erzurum halkının hizmet almış olduğu Erzurum Valiliği hizmet binası, Erzurum Belediye hizmet binası başta olmak üzere Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum’da bulunan Forum AVM, MNG AVM  Palerium AVM Erzurum, Kaymakamlık, Muhtarlık binalarında, üniversitelerde, alışveriş merkezlerinde, oda ve borsalarda, stadyumlarda, festivallerde, fuar alanlarında   stantlar açtık. Bu stantlar ileriki zamanlarda halk eğitimler, Gençlik merkezleri Kredi yurtlar kurumu üniversite kütüphaneleri gibi yerlerde 2024 yılı boyunca da açılmaya devam edecektir.   İŞKUR un faaliyetleri neticesinde, İŞKUR hizmetlerine daha fazla vatandaşın erişmesi, iş arayanlar ve açık işlerin eşleştirilmesi ve özellikle gençlerin meslek seçimi ve iş arama süreçlerinde daha iyi destek almaları sağlanabilmeleri amacıyla stantlarımızı açmaya başladık ilk standımızı Forum AVM de açarak standımızı ziyaret vatandaşlarımıza kurum hizmetleri anlatılarak İŞKUR ‘ a kayıtları alındı. İŞKUR un faaliyetleri neticesinde, İŞKUR hizmetlerine daha fazla vatandaşın erişmesi, iş arayanlar ve açık işlerin eşleştirilmesi ve özellikle gençlerin meslek seçimi ve iş arama süreçlerinde daha iyi destek almaları sağlanabilecektir.  Bu bağlamda ilimizde açılacak olan stantlara tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”