ERZURUM İŞKUR’DAN ÖNEMLİ BİR HİZMET DAHA

Erzurum İŞKUR Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın Ev Sahipliğinde Düzenlenen Toplantıda, İŞKUR’un Yenilenen Aktif İş Gücü Hizmetleri Mali Müşavir ve Muhasebecilere Tanıtıldı.

Tarih: 02.02.2024 11:50 Güncelleme: 02.02.2024 13:56
ERZURUM İŞKUR’DAN ÖNEMLİ BİR HİZMET DAHA

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 30 Ocak 2024 tarihinde Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Kurum faaliyetlerinden ve değişen aktif iş gücü hizmetleri hakkında toplantı gerçekleştirildi.

Serbest muhasebeci ve mali müşavirler odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, SMMM Başkanı Şimşek Akpınar ev sahipliği yaparken, istihdam garantili mesleki eğitim kursları ve iş başı eğitim programın anlatılması için odaya bağlı muhasebeci ve mali müşavir, Çalışma ve İş kurumu Erzurum İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, ilgili servis Şube Müdürü Fatih Kurtlu ,aktif iş gücü servisinden Ali Erkan ve işveren servisinden Salih Kara sunumlarını yapmak üzere katıldılar. 

AKPINAR TEŞEKKÜR ETTİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası başkanı Şimşek Akpınar; ‘’İşverenler ile birinci derecede yakın olarak çalışan bizleri bilgilendirmek için düzenlenen bu toplantının çalışma hayatında önemi çok büyük olduğunu İŞKUR ‘un desteği olan yenilenen aktif iş gücü programında iyi bilip mükellefleri doğru yönlendirmek için önemli olduğu için İŞKUR İl Müdürümüz ve ekibini davet ettiğini belirtti. Bu yoğun vakitte İŞKUR ekibi bizlerin davetine icabet ettiği için teşekkür ederiz” söylemlerinde bulunarak akllarda takılan soruları sorulmasının faydalı olacağını düşünerek sözü İŞKUR il Müdürü Abdulkadir Mutlu’ya verdi. 

MUTLU, “DAHA ETKİLİ VE KAPSAYICI OLACAK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Aktif İşgücü hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi ve daha fazla sayıda vatandaşın kurs ve programlardan faydalanması amacıyla yeni düzenlemeleri hayata geçirildiğini, bu bağlamda, mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarının daha etkili ve kapsayıcı bir şekilde uygulanabilmesi için mevzuatta önemli değişiklikler yapılarak işgücünün niteliğinin artırılması ve sürdürülebilir istihdamının sağlanması hedeflendiğini ifade etti. 

İl Müdürü Mutlu, İşbaşı eğitim programları ile nitelikli ve deneyimli işgücü oluşturarak işverenlerin ve iş arayanların taleplerine cevap vermekle kalmayıp aynı zamanda işveren maliyetlerini de azaltma potansiyeline sahip önemli bir istihdam politikası olduğunu belirtti.

KATILIMCILARA SUNUMLAR YAPILDI 

Yenilenen aktif iş gücü hizmetlerinin detaylarını ve eski mevzuatla yeni mevzuat arasındaki farkları anlatan iş ve meslek danışmanı Ali Erkan, sistemden uygulamalı olarak nasıl işlemler yapılacağını, alınacak hatalar nedeni ve nasıl bir iş akışı uygulanması gerekildiğini belirtti. 

Aynı zaman da işveren servisinden işveren danışmanı Salih Kara engelli çalıştırma yükümlülüğü ,işveren teşvikleri ve iş gücü çizelgesinin girilmesinin önemi hakkında sunumlarda bulundu. Bilgilendirme sunumu sonunda muhasebeci ve mali müşavirlerin soruları alınarak cevaplandı.

İL MÜDÜRÜ MUTLU’DAN DAVET

Son olarak tekrar söz alan Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, STK’lar başta olmak üzere iş gücü piyasasına yönelik sektör bazlı  bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini ifade ederek, devletimizin sunmuş olduğu istihdamı arttırmaya yönelik desteklerimizden tüm firmalarımızı yararlanmaya davet etti.