ERZURUM KALESİ 20 BİN ZİYARETÇİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Erzurum turizmine büyük katkı sağlayan Erzurum Kalesi, 2023 yılı Haziran ayı sonu itibariyle yaklaşık 20 bin 057 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Tarih: 25.07.2023 18:10
ERZURUM KALESİ 20 BİN ZİYARETÇİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

www.erzurumgunebakıs.com / Berivan Polat 

Şehrin göbeğinde bulunan ve göz alıcı mimarisiyle halkı kendisine  çekmeyi başaran Kale, Erzurum müze müdürlüğü yetkilileri tarafından alınan bilgilere göre, 2023 yılı Haziran ayı sonu itibariyle yaklaşık 20 bin 057 kişinin ziyaret ettiği  öğrenildi. 

Erzurum Müze Müdürlüğü Yetkilileri, “Büyükten küçüğe herkesin uğrak yeri olan Erzurum Kalesi’nin etrafı park, bahçe olarak tasarlanmış olup içerisinde bulunan seyir terası ve kültür evi, halka gezip göreceği ve aynı zamanda dinlenebileceği bir alan sunuyor. Çifte Minareli Medrese’nin karşısında, Saat Kulesi’nin de yanında bulunan Erzurum Kalesi’nin bazı kalıntıları ile dış kalenin duvarları Erzurum’un etrafında görülüyor. Erzurum Kalesi, bulunduğu tepenin üzerinde bir iç kale ve bunu çevreleyen dış kaleden oluşuyor. Günümüzde dış kalenin surları büyük ölçüde yıkılmış, yalnızca dört yöne açılan kapılarının isimleri biliniyor. İç kalenin sur duvarları üzerinde ise sekiz burç bulunmakta. Kale iki katlı ve üç sıra halinde sur duvarlarıyla çevrili olup 110 burcu olduğu kaynaklarda belirtiliyor. Kuzey, doğu ve güney doğu köşelerindeki burçlarla desteklenmiştir. İç Kalenin yapımında kalker taşları kullanılmıştır. İç Kalenin girişinin pek az bir bölümü günümüze gelebilmiştir. İç Kale'nin bu günkü girişi ikinci bir kapıdan sağlanıyor.” İfadelerinde bulundu