Erzurum kalesine seyir terası yapılacak

Kazı çalışmalarında toprağın altında odalar, fırın ve zindan olarak kullanıldığı tahmin edilen bölümler çıkan Erzurum kalesine seyir terası yapılacak.

Tarih: 26.07.2022 09:50
Erzurum kalesine seyir terası yapılacak

Sinan AYDIN

Büyüehir Belediyesinin Kültür Yolu Projesi kapsamında etrafı açılarak kutlu tarihin ortaya çıkarıldığı Erzurum kalesi, ihtişamlı görüntüsü ile yvrli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Kültür Bakanlığı'nın restorasyon çalışması yaparak tadilattan girdiği Erzurum Kalesine 'Seyir Terası' yapılacak.

KAZI ÇALIŞMALARINDA ODALAR BULUNDU

Konu ile ilgili müjdeyi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz verdi. Erzurum kalesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren ve kale içinde uzun zamandan beri süren kazı çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Kültür ve Turizm İl Müdürü Almaz, “Kazı çalışmaları hiç şüphesiz zaman alıyor. Müze Müdürlüğümüz ko

ordinesinde yapılan kazı çalışmalarında toprağın altından odalar, fırın ve zindan olarak kullanıldığı tahmin edilen bölümler çıktı” dedi.

“SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”

Kale içerisinde bundan sonra yapılacaklar kosunda da bilgiler veren Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, açıkalmarına şöyle devam etti: “Kale içinde gerekli düzenlemelere başlayacak, yürüme yolları yapacak, bir de seyir terası oluşturacağız. Çalışmalar tamamlandığında Erzurum Kalesi’nin, çok daha fazla yerli-yabancı turist çekeceğine inanıyorum.