ERZURUM KARA TESLİM OLDU

Kış mevsiminin son ayına dek yağmayan kar Şubat ayının ilk günlerinde yüzünü gösterdi. Etkili bir şekilde kar yağışının görüldüğü kentte vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Tarih: 03.02.2023 12:53
ERZURUM KARA TESLİM OLDU

Talha KOCA

Belediyelerin Kar Timleri ve Karayolları Genel Müdürlüğünün ekipleri gece saatlerinden itibaren mesaiye başladı.

Mevsimin son ayına kadar etkili bir şekilde görülmeyen kar yağışı gece saatleri itibariyle başlayarak dün gün boyu  devam etti. AFAD Erzurum Bölge Müdürlüğünün bir önceki gün kentte ikamet eden vatandaşların cep telefonlarına göndermiş olduğu uyarı mesajları vatandaşların tedbirlerine almaları konusunda işe yaradı.  Yoğun kar yağışı sebebiyle Erzurum’da toplamda 1439 mahalle ve mezraların yolları kapandı. Büyükşehir, Aziziye ve Palandöken Belediyeleri başta şehir merkezinde olmak üzere bünyelerine bağlı köyler de de yol küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ederken, Karayolları Genel Müdürlüğü ’de sorumlu olduğu bölgeler de kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer 30 santimetre kar kalınlığının görüldüğü kentte, sürücüler başta olmak üzere vatandaşlar zor anlar yaşıyor. 

Kar yağışı en çok onları etkiledi!

Dün sabah saatlerinde iş yerlerine giden esnafta saat başı dükkanlarının önünde biriken karı küremeye devam etti. Kar yağışının en çok da onları etkilediğini kaydeden işletme sahipleri “Aylardır kar bekledik ancak Şubat ayına doğru düzgün bir yağış görmedik. Çok şükür yağdığı için mutluyuz ancak çok etkili bir şekilde yağış görüldüğü için vatandaşlar evlerine çekiliyor. Bu hava da dışarıya mecbur kalmadıkça çıkmazlar. Bu da en çok bizleri etkileyecek. Tahminlerimizce geçen senelerde de gördüğümüz üzere yağışlar dinene kadar pek iş yapamayacağız. Yine de şükürler olsun ki yağdı. Kuraklık olmasından korkuyorduk. Temenni ediyoruz bu ay özellikle kırsal alanlara ve arazilere bol bol kar yağar.” dediler. 

Kar yağışına karşı ‘topyekûn’ mücadele!

Kar yağışının başlaması ile iş başı eden belediye ekipleri de kendileri için zor sürecin başladığını ifade ederek “Bu yıl Şubat ayına kadar pek fazla bir işimiz olmadı. Ara sıra yağan kar için bazı bölgelerde çalışmalar sürdürdük. Ancak kış mevsimi bu aya kadar bizim için pekte zor geçmedi. Ama görünen o ki mevsimin son ayı zorlu geçecek. Gece saatlerinden beri kar küreme çalışmalarına devam ediyoruz. Vardiyalı bir şekilde çalışıyoruz. Kent genelinde binlerce mesai arkadaşımız karla mücadele ediyorlar.” ifadelerinde bulundular.