ERZURUM KIZILAY BİNASI DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU İÇİN YIKILDI

Erzurum Kızılay binası depreme dayanıksız olduğundan yıkım kararı çıktı.

Tarih: 03.06.2023 14:44
ERZURUM KIZILAY BİNASI DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU İÇİN YIKILDI

www.gunebakiserzurum.com / Berivan POLAT

Kızılay binasının 4 yıl önce boşaltıldığını ifade eden Erzurum Kızılay Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozhalil, binanın 2 yıl önce yıkıldığını İmar durumunun ise Kızılay Genel Merkezinin kararında olduğunu bazı kişilerin özel hastane yapmak istediklerini başvuruda bulunduklarını söyledi.

Bozhalil,” Erzurum Kızılay eski binasının imar durumunun yeri ticari ve konut olarak geçiyor. Eski binanın depreme dayanıksız olduğundan yıkım kararı çıktı. 4 yıla boşaltıldı bina 2 yılda da yıkımı oldu. Şuan bizim oradaki binamızın imar durumu ticari ve konut olarak geçiyor. Geçtiğimiz günlerde bazı kişiler oraya özel hastane yapmak istediler. İmar durumundan dolayı olmadı. İmar durumunun da genel merkezin kararında olduğu için imar yetkisinin genel merkezde olduğu için orada bu imarın yapılabilmesi için sağlık ve turizm alanında olması şart. Bu durumla ilgili genel merkez yetkili olduğu için biz karar veremiyoruz. Genel merkezimiz ne karar verecek onu da bilemiyoruz. Ne karar verirler bilemiyoruz. Otel olması gibi bir düşünce söz konusudur. Kat karşılığı ticari ve konut olarak düşünülüyor.”

TÜRK KIZILAY’I DERNEĞİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA

Türk Kızılay Derneği ülke genelinde hizmet veren Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu belirten Erzurum Kızılay Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozhalil, geliştirdiği örnek projelerle insan onurunu koruyarak sosyal yardım çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Bozhalil,” Geliştirdiği örnek projelerle insan onurunu koruyarak sosyal yardım çalışmaları yürütür. Vekâletle Kurban Kesimi Kampanyası, Adak Kurban Kesimi, Zekât, Sevgi Bohçası, Özel Eğitim Sınıfları Projesi, büyük alışveriş zincirleriyle gerçekleştirilen işbirlikleri, hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan gıda paketleri ile Şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin yıl boyu yanında olur. Ülke çapında faaliyet gösteren Şubeleri, 13 aşevi, 3 huzurevi, 8 öğrenci yurdu, 5 giyim yardım merkezi ve kimsesizler evi ile mağdurların ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretir.”