Erzurum MHP Milletvekili Kamil Aydın’dan yerel seçim değerlendirmesi

Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Kamil Aydın, Günebakış Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nı ziyaret etti ve Erzurum cadde ve sokaklarında halkla buluştu.

Tarih: 13.08.2023 18:17
Erzurum MHP Milletvekili Kamil Aydın’dan yerel seçim değerlendirmesi

 

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ  

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9 Ağustos tarihinde ilçe kongreleri sürecini başlattıklarını duyurmuştu. 

Milletvekili Kamil Aydın, bu sürecin, parti için 2 önemli stratejik hedefi içerdiğini vurguladı. İlk hedefin, 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçiminde partinin mevcut durumunu koruma ve hatta artırma amacını taşıdığını ve bu hedef doğrultusunda Cumhur İttifakı prensiplerine uygun şekilde hareket edeceklerini belirtti. İkinci büyük hedeflerinin ise, "zillet ittifakına" verilen 11 büyük ilin tekrar Cumhur İttifakı'na katılmasını sağlamak ve bu illerde son 5 yılda hizmet eksikliği olduğunu ve bu illeri tekrar hizmete kavuşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Aydın, belediye başkanlarının hizmetlerini yetersiz bulduğunu ve bazı olumsuz uygulamaların yaşandığını belirterek, "zillet ittifakı"nın bu hizmet eksiklikleri nedeniyle başarılı olamadığını vurguluyor. Yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, hedeflerine ulaşmak için güçlü bir siyasi teşkilat oluşturmanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

Aydın, “Sayın Genel Başkanımız 9 Ağustos itibariyle ilçe kongreleri sürecini başlattı. Burada 2 yönlü hedef söz konusu. Bu 2 stratejik hedeften bir tanesi; 31.03.2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mevcudu muhafaza etme ve üzerine koyabildikçe sayıyı artırarak üzerine koyma hedeflenmiştir. Bunu yaparken tabi Cumhur İttifakı ilkelerine bağlı kalarak hareket edecektir. İkinci büyük stratejik hedefimiz ise; içimize sindiremediğimiz bir şey var ki bu da 11 büyük ilin zillet ittifakına verilmiş olması ve bugüne kadar süreçteki son 5 yılda en ufak bir hizmet dahi, orada yaşayan vatandaşlarımızın hizmet alamadığı bir sonuç ortaya çıktı. Belediye Başkanı olarak seçilen bir insanın kapı kapı dolaşıp seyahat halinde olması, felaket anlarında cürretli bir şekilde ve fütursuzca tatile gitmesi gibi Türk siyasetini alışık olmadığı bir takım uygulamaları görünce. Genel Başkanımız da dedi ki: ‘Artık bu iş gerçekten haddini aşma noktasındadır. Genel seçimlerde bekledikleri, umdukları, istedikleri, içeride ve dışarıda her türlü mihrakla iş birliği yaptıkları bir zafer olmadı onların açısından. Bu aziz milletimiz her şeye rağmen Cumhur İttifakının yanında durdu. Oyunu verdi, desteğini verdi. İnşallah, hedefimiz yerel seçimlerde de bu desteği sandığa yansıtıp, o hizmet göremeyen büyük 11 ili tekrar Cumhur İttifakı hizmetine alma gibi ikinci bir vizyon ortaya koyduk. Tabi bunu yapabilmek için siyasi teşkilatlarıyla güçlü bir şekilde sahaya çıkması lazım. Bu da neyi gerektirir, düğmeyi en aşağıdan güçlü bir şekilde ilikleyerek ilçe kongrelerimizi gerçekleştirmekteyiz. Allah’a şükür Erzurum ölçeğinde yarıyı geçtik, birkaç gün içerisinde sonuçlandıracağız. Yenilenmiş, güçlü ve kararlı kadrolarla il kongremizi yapacağız, daha sonra iller bittikten sonra 14. Büyük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Türkiye tatil havasındayken, biz uyku orucundayız. Sürekli sahadayız. MHP olarak 31 Mart’ı gerçekten çok fazla önemsiyoruz. Güçlü bir kurultay kararlılığı çıkacak ve sonrasında hızlı bir şekilde mahalli idareler seçimine yoğunlaşacağız. Bunu da Cumhur İttifakı içerisinde yapacağız. Artık o süreçte hangi sistemi ya da formülasyonu uygulayacağız, Genel Başkanımız bunu kendi kurullarıyla istişare edip karar verecektir.”