ERZURUM MİLLETVEKİLLERİ VATANDAŞIN SORUNLARIYLA İLGİLENMEDİ

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, Erzurum’un milletvekilleri vatandaşın sorunlarıyla ilgilenmediklerini söyledi.

Tarih: 27.02.2024 11:36
ERZURUM MİLLETVEKİLLERİ VATANDAŞIN SORUNLARIYLA İLGİLENMEDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum’un en önemli sorunu göç olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, Erzurum halkının umutsuzluktan dolayı göç ettiğini söyledi.

Mustafaoğlu,” Özellikle sezonundaki nüfus düşüklüğünün sebeplerine baktığımızda ekonomik sebepler ve iklim şartları var. Fakat bu 2 şartı bir araya getirip daha da zorlaştıran  yönetim sistemindeki şartlardır yerel yönetimler sorunları halletmesi gereken Erzurum’un milletvekilleri Halkımızın sorunlarıyla ilgilenmediler.  Yerel yönetimler 5 yıl sonra çöp olacak şeyleri yatırılmış gibi çok büyük paralar harcayarak kaynakları zayi etmişlerdir. Halkın şehirde tutunabilmesi için yeni iş alanlarının açılabilmesi istihdamın tutturulması için ve özellikle Erzurum gibi bir bölgede tarım hayvancılığın çok net bir şekilde desteklenmesi için yapılması harcanması gereken paraları hiçbir işe yaramayacak işlere harcamışlardır. Şehre yeni bir katma değer katacak bir kuruluş kazandırılmıştır.  Şehir halkı umutsuzluktan dolayı şehirden göç etmiştir ve ne gariptir ki burada muhafazakâr ve sözde milliyetçi partileri destekleyen vatandaşlar göç ettikleri şehirler ise kendi siyasi fikirlerinin tam tersinde olan fikirleri ihtiva eden şehirlerdir. Yani bugün Erzurum’un yöneten partileri Erzurum’da iktidar olan partilerin rakibi olan partilerin yönettiği illere gitmişlerdir.  Erzurum’da kimler buradan Aydın’a gitmiştir buradan İzmir’e gitmiştir buradan Mersin’e gitmiştir buradan Hatay’a göç etmiştir bölgelere sıcak olduğu için gitmemiştir beğenmedikleri yönetilmediği yönetimde sorun var dedikleri şehirlerin o olduğu şehirlere göçmüştür bu da ayrıca tartışma konusu dikkat edilmesi gereken bir konudur. Erzurum’un en önemli sorunu göç olmuştur olmaya da devam edecektir. “