Erzurum Modern Hayvancılıkta Hangi Konumda?

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı Erzurum’da modern hayvancılığı değerlendirdi.

Tarih: 21.09.2023 21:40
Erzurum Modern Hayvancılıkta Hangi Konumda?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum’da modern hayvancılığın olmadığını dile getiren Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, Erzurum’da ki hayvan borsasının modern hayvancılık anlamında büyük bir fırsat olabileceğini söyledi. 

"Ahır var içinde emek yok"

Sözlerine, “Modern ahırlar, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) veya DAP destekleriyle çoğalmış durumda” ifadeleriyle devam eden Başkan Kayabaşı, “ Bugün geldiğimiz noktada hayvancılık destekleri bu işi en iyi yapan insanlara verilmediği için modern hayvancılıkta herhangi bir yol kat edilemiyor. Yapılan büyük ahırları görüyoruz, büyük ahırlara baktığınız zaman içerisinde herhangi bir emek göremiyorsunuz. Bu ahırların sahipleri aldıkları teşviklerle çiftliği süresi doluncaya kadar bekletip bir an önce satma peşindeler. Bu durumlardan dolayı Erzurum’da modern hayvancılıkta her hangi bir mesafe kat edilemez. Ne zaman ki bu durum değişir işte o zaman hayvancılık yeniden canlanmaya başlar. Bu durumun değişmesinden kasıt şudur; büyük işletmelerle zaman harcamak yerine işini en iyi yapan küçük aile işletmelerine yeterli desteği sağlayıp, onları modernleştirerek durum düzeltilebilir.” Dedi. 

“Hayvancılığın merkezi tekrar biz olacağız!”

Erzurum’da ki çiftçilerin çalışkanlığı konusuna değinen Hasan Ali Kayabaşı, “Bizim çiftçilerimiz çalışan üreten işini en iyi yapan insanlardır. Geçmişte bunun meyvesini Türkiye’nin zirvesine oturarak herkese göstermiştik.” dedi ve çiftçilere yeterli desteğin verilmesi halinde Erzurum’un Türkiye’de ki hayvancılığın tekrar yegâne merkezi olacağına inandığını söyledi.