Erzurum Müze Müdürlüğü hedef artırıyor…

Erzurum Müze Müdürlüğü, 2023 yılının bazı istatistikî verilerini paylaştı.

Tarih: 15.12.2023 11:54
Erzurum Müze Müdürlüğü hedef artırıyor…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum Müze Müdür Hüsnü Genç, Yakutiye Medresesi ve Erzurum Kalesi’nin 2023’te ki toplam ziyaretçi sayılarını açıkladı. 

Açıklamalarına başlamadan önce, 2024 yılı için ekstra olarak bir müze açmayı planlamadıklarını ifade eden Erzurum Müze Müdürü Hüsnü Genç, şuan da Erzurum Müzesi’ne bağlı Yakutiye Medresesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Erzurum Kalesi ve Erzurum Arkeoloji Müzesi olarak 2024 yılı için tüm koşulların uygun olduğunu ve ziyaretçi kabul etmeye devam ettiklerini aktardı. 

Yakutiye Medresesi 2023 yılında 50 bin ziyaretçiyi aştı

“Yakutiye Medresesi’nde yerli yabancı olarak yaklaşık 50 biz ziyaretçiyi aştık. Bizim yıllık hedefimiz her müzemiz için bir önce ki yılın ziyaretçi sayısının yüzde 7’sini geçmek. Örneğin, bu yıl 10 bin ziyaretçi geldiyse gelecek yıl da hedefimiz 10 bin 700 şeklinde olacaktır. Her yıl yüzde 7 şeklinde bir büyüme hedefimiz var.” 

Erzurum Kalesi’ni 2023 yılında 100 binden fazla kişi ziyaret etti

“Erzurum Kalesi yoğun olarak ziyaretçi kabul eden bir ören yerimizdir. Şehrin merkezinde olması ve açık hava olması gibi avantajları bulunuyor ve ayrıca tepsi minarenin bulunması da büyük bir avantajdır. 2023 yılında şuan için Erzurum Kalesi’nde ki ziyaretçi sayımız 100 bini geçmiş durumdadır.”