Erzurum Müze Müdürlüğü’nde kayıtlı 23 bin tarihi eser bulunuyor

Erzurum Müze Müdürlüğünde kayıtlı 23 bin tarihi eser bulunurken bu eserlerden 2 bin 500 tanesi Erzurum Müze Müdürlüğünde sergileniyor.

Tarih: 06.07.2023 19:17
Erzurum Müze Müdürlüğü’nde kayıtlı 23 bin tarihi eser bulunuyor

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Erzurum’da 2022 ve 2023 yılları arasında yaklaşık 20 tane envantere eser çıkartıldığını ifade eden Erzurum Müze Müdürü Hüsnü Genç, eserlerin Erzurum Atatürk Evleri Müzesinde, Erzurum Kalesinde ve Yakutiye Medresesi Türk İslam eserleri ve Etnografya Müzesinde sergilendiğini söyledi.

Genç,” Şu anda müzemiz envanterine kayıtlı 23 bin tarihi eserimiz bulunuyor. Bu eserlerden 2 bin 500 tanesini sergiliyoruz. Bunlardan bin 900 tanesi de şu an içinde bulunduğumuz Erzurum Arkeoloji Müzesi’nde sergiye hazır halde bulunuyor ama müzemiz henüz faaliyete geçmediği için bu eserlerimiz sergilenecektir. Geri kalan kısım ise Erzurum Atatürk Evleri Müzesinde, Erzurum Kalesinde ve Yakutiye Medresesi Türk İslam eserleri ve Etnografya Müzesinde sergileniyor vaziyettedir. 2022 ve 2023 yılları arasında yaklaşık 20 tane envantere eser çıkartıldı ve bu eserleri müzemize kazandırdık. Erzurum Müze Müdürlüğümüzün Misyonu Taşınır kültür ve tabiat varlıkları ile taşınmaz kültür varlıklarımızın belirlenerek korunması, değerlendirilmesi ve yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Vizyonumuz kültürel mirasımızın ülkemiz için en önemli zenginlik kaynaklarından biri olduğunu ve toplumsal kültürel kimliğimizin geliştirilmesi açısından önemini vurgulamak, yaygın ve sürdürülebilir koruma, yönetişim ve yerel sahiplilik esasları dahilinde, kültür varlıklarımıza ilişkin planlama, yönetim ve eğitim hizmetlerini etkin olarak sağlamak, ülke düzeyinde buna ilişkin kaliteyi yükseltmek ve ulusal/uluslararası düzeyde ilgili kurum ve kuruluşlarla katılımcı ve saydam ilişkiler içerisinde stratejiler oluşturmaktır. ” dedi