Erzurum OBM'de Fidan Tevzi toplant

Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, fidan üretimlerin planlı bir şekilde Genel Müdürlük ile Bölge Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi.

Tarih: 28.09.2022 15:09
Erzurum OBM

 

 

 

Sinan AYDIN

Erzurum Orman ​Bölge Müdürlüğü Yaşar Öztaş Eğitim Merkezinde, Orman İşletme Müdürlüklerinin 2022 yılı sonbahar ve 2023 yılı ilkbahar fidan dikim döneminde ihtiyaç duydukları fidanların tespiti ile 2023 yılı fidan üretim programları için fidan tevzi toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Bulut, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Haydar Cengiz, Etüt Proje Başmühendisleri, Fidanlık Müdürü, İşletme Müdür Yardımcıları, ATM ve Fidanlık Şefleri katıldı.

MÜDÜR AYATAY: FİDAN ÜRETİMLERİ PLANLI BİR ŞEKİLDE YAPILMALI

Orman Bölge Müdürü Ayatay, fidan üretimlerin planlı bir şekilde Genel Müdürlüğümüz ile Bölge Müdürlüğümüzün ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gerektiğini vurguladı. Fidan dikimlerinin başarısı etkileyen doğru tür, orijin ve yaş konularına da değinen Bölge Müdürü Ayatay, fidanlıklarda tohumdan üretilen fidanlar ile repikajlı fidanların üretiminde yöre ekolojisine uygun türlerin tercih edilmesini belirtti. Toplantıda gelecek yıllarda fidanlıkların hangi türlerde ne kadar fidan üretmeleri gerektiği konusunda Bölge Müdürlüğümüz ihtiyaçları tespit edilerek üretilen fidanların 2022 Sonbahar ve 2023 İlkbaharında sahalara dikilmek üzere tevziat yapıldı.