Erzurum Otonomi’de hiçbir sıkıntı yok

Erzurum Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Bentoğlu, Erzurum Otonomi’yi değerlendirdi.

Tarih: 20.11.2023 17:09
Erzurum Otonomi’de hiçbir sıkıntı yok

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Şu anda Erzurum Otonomi galericiler sitesinin tam kapasite dolmuş durumda olduğunu ifade eden Erzurum Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Bentoğlu, kalan sadece 6 dükkân var olduğunu onların boş olma nedeninin ise sahiplerinin kira fiyatlarında anlaşamaması olduğunu söyledi ve “Anlaşma olduğu zaman o dükkânlarda yakın zamanda dolacaktır” dedi. 

“Buraya rağbetin azalması gibi bir durum söz konusu olamaz”

Başkan Bentoğlu açıklamalarının devamında Erzurum Otonomi galericiler sitesi hakkında ki “Buraya rağbet yok” dedikoduları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Buraya rağbetin azalması gibi bir durum söz konusu olamaz” şeklinde konuşan Bentoğlu, “İlk açıldığı zaman burada 400 bin TL’ye dükkân teslim ettim. Şu anda bir dükkân yaklaşık 6-7 milyon TL arasında değişiyor. Bu durumda şuan ki ekonomi de böyle. Biz burayı yapma kararı aldığımız zaman bizimle dalga geçtiler, burası tutmaz dediler. Yapıldığı zaman, ruhsatsız veya tekrar yıkılacak, durdurulacak gibi çeşitli dedikodular çıkardılar. Ancak gördüğünüz gibi onlar sadece dedikodudan ibaret. Şu anda burada 106 tane dükkân var ve dükkân açmayı hayal bile edemeyecek insanların dükkânı oldu. Birileri bir şeyler diyecek, ancak bizde her zaman sözümüzü söyleyeceğiz ve arkasında duracağız” dedi.

Erzurum Otonomi hakkında bilgiler veren Ömer Faruk Bentoğlu, Erzurum Otonomi’de toplam 106 dükkan, 1 kafeterya, 1 lokanta ve ekspertiz binası olduğunu dile getirdi. 

Erzurum Otonomi’ye noterde açılacağını duyuran Bentoğlu, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile iletişimde olduklarını ifade etti. 

“Erzurum’da 3 kişi bir araya gelip bir işi başaramaz derlerdi…”

Sözlerine, “Bazıları sitenin burada olmasının çok yanlış olduğunu dile getirdi. Ancak stratejik olarak düşündüğümüz zaman burası şehrin girişi, batıdan gelen bir insanın göreceği ilk yerlerden birisi burası olacak “ şeklinde devam eden Başkan Bentoğlu, “Bize göre sitemizin yeri çok iyi. Burası şuan da Erzurum’un tük yükünü aldı. Çoğu galericiye yetecek kadar yerimiz var. Olur ki bir gün buraya gelmek isteyen galericiler olur, o zaman buraya yeni dükkânlar ekleyebiliriz. Son olarak şunu eklemek istiyorum; Erzurum’da 3 kişi bir araya gelip bir işi başaramaz derlerdi, biz 80-90 üye bir araya gelip burayı bitirdik. Demek ki yapılıyormuş” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.