Erzurum Özel Halk Otobüsleri Kışa hazır

Başkan Hamza Özkan, hizmet veren tüm halk otobüslerinin kış şartlarına göre düzenlendiğini vatandaşların ulaşımda olumsuzluk yaşamaması için gerekli tedbirlerin alındığını halk otobüslerinin kışa hazır olduğunu söyledi.

Tarih: 20.11.2023 16:28
Erzurum Özel Halk Otobüsleri Kışa hazır

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

İl genelinde 139 özel halk otobüsün şehir içi yolcu taşımacılığı yapacağını ifade eden Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, hizmet veren tüm halk otobüslerinin kış şartlarına göre düzenlendiğini vatandaşların ulaşımda olumsuzluk yaşamaması için gerekli tedbirlerin alındığını halk otobüslerinin kışa hazır olduğunu söyledi. 

Özkan,” Kış mevsimiyle birlikte otobüslerin antifriz ve ısıtma sistemi bakımları yapıldı, her türlü hava koşullarında halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için gerekli bakım ve kontroller büyük bir titizlikle yapılmıştır. Bunun yanında otobüs şoförlerimize gerekli eğitimler verilmiştir. Her yıl kış mevsimi gelmeden önce yapılan teknik muayeneler sırasında kış lastiği takmayan Özel Halk Otobüslerin çalışmasına izin verilmiyor. Yıllık muayene dışındaki periyodik denetimlerde ya da yolculardan gelen şikâyetler ile tespit edilen uygunsuzluklarda Özel Halk Otobüsleri araçları, muayeneleri yapılıyor. Tespit edilen uygunsuzluk giderilmeden de çalışma izni verilmiyor. Halen devam eden ve şu ana kadar tüm otobüslerimizin muayeneleri tamamlandı. “

Özel Araç sahiplerine çağrıda bulundu. 

“Özel araç sahiplerine de buradan çağrıda bulunuyoruz. Aşırı kar yağdığı zaman yolda buzlanma olabileceğinden, soğuk ve yağışlı havalarda yaz lastikleriyle trafiğe çıkarak hem kendi güvenliğinizi hem de başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayın. Özellikle kötü hava şartlarında şehir içi ulaşımı için toplu taşıma araçlarını tercih edin. Özel araçlarınızı zorunlu olmadıkça kullanmayın.”