ERZURUM PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ 3 BİN 500 TON AY ÇEKİRDEĞİ ALIMI YAPTI

S.S. Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi üreticilerden ay çekirdeği alımına başladı.

Tarih: 21.11.2023 16:59
ERZURUM PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ 3 BİN 500 TON AY ÇEKİRDEĞİ ALIMI YAPTI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Yaklaşık şuana kadar 3 bin 500 ton ay çekirdeği alımı yaptıklarını ifade eden S.S. Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Feridun Oğuz, çiftçilerin mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Oğuz,” S.S. Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatif olarak şuana kadar yaklaşık 3 bin 500 ton ay çekirdeği aldık. Alımlarımız hala devam etmekte ve çiftimize destek olmaya devam ediyoruz. Şu anda ki en önemli işimiz çiftçimiz ve çiftçimizin mağdur olmasını engelleyerek ürünlerinin para etmesini sağlamak. Alımlarda herhangi bir sınır yok vatandaşımız ne kadar getirirse sonuna kadar alacağız ama şu anda bölgede çiftçinin elindeki ürün azaldı geriye kalan ne kadar ürün varsa biz onları da alarak çiftçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bunların yanında çiftçinin ihtiyacı olan yem, gübre, tohum, alet-ekipman, zirai ilaç gibi her türlü ihtiyacını da karşılamaya devam ediyoruz. “ 

Ay çekirdeği üretimi geçen yıllara göre artış yaşandı

“Ürünün çiftçiden alınması ürünün niteliğine göre değişebiliyor ve buradaki belirleyici unsur adet sayısı ve hektolitresine göre 25 lira ile 47-48 liraya kadar çıkabiliyor. Ay çekirdeği üretimi bu sene geçen yıllara göre biraz daha artmış pozisyonda fakat rekor o kadar artmadı çünkü bölgede hastalık sıkıntısı ve dolu sıkıntısı oldu. geçen yılkinden biraz fazla olduğu düşünülüyor yani geçen yılda bu seviyelerdeydi ama bu sene biraz fazla olduğu düşünülüyor ama henüz bir netlik yok.”