ERZURUM SEMT PAZAR ESNAFLARI KAPALI MEKÂN İSTİYOR

Erzurum Semt pazarcıları ürünlerini açtıkları tezgâhların yağmurdan ve zorlu hava koşullarından etkilenerek Pazar yerlerinin çevresinin kapatılmasını istiyorlar.

Tarih: 03.06.2023 14:48
ERZURUM SEMT PAZAR ESNAFLARI KAPALI MEKÂN İSTİYOR

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum’da bütün semt pazar yerlerinin yeniden düzenlenerek kapalı mekân dâhilinde oluşturulması talebinde bulunan esnaflar,  Gazeteniz Günebakış’a Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in seçim öncesinde verdiği vaadi gerçekleştirmesini istediğini söylediler.

Murtaza Aydın ,’’ Çalışma koşullarımız iklim neticesinde çok zorlu geçiyor. Yağmur ve kar ile ürünlerimiz çoğu zaman zarar görüyor. Bizim Yetkililerden bilhassa Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu talebimizin karşılanmasını istiyoruz. Çoğu zaman ürünlerimiz yağmur ve çamurdan deforme oluyor. Bu durumda ürünlerimizin kalitesi düşüyor. Yeniden ürün alacak maddi imkânlarımız olmuyor. Ürünlerimizin yağmur, çamur ve kardan telef olmasını istemiyoruz.”

Yaşar Aran, ’Biz esnaf olarak unutulmak istenmiyoruz. Semt Pazar yerinin kapatılmasını canı gönülden istiyoruz. Ürünlerimiz Erzurum iklimi nedeniyle hasar alıyor. Bu da bizi külfete sürüklüyor. Başkanımızdan isteğimiz verdiği sözü bir an evvel yerine getirmesidir. Pazar esnafı unutulmasın.”

Muhammet Cevizler, ’Erzurum kış memleketi. Bu havaların soğuğunu bilmeyen yok. Biz yağmur, çamur ve kış demeden sürekli zor koşullar altında üşüyerek çalışıyoruz. Ekmek paramızın derdindeyiz. Şikâyetimiz Pazar yerimizin kapalı olmaması, ürünlerimizin hasar görmesidir. Başkan Sekmen’den istediğimiz sesimizi duymasıdır.“