ERZURUM SGK’DA HUMMALI EYT MESAİSİ

Erzurum SGK İl Müdürlüğü kadrosu gece gündüz demeden EYT ‘de vatandaşların mağdur olmaması adına yoğun bir tempoda çalışıyor.

Tarih: 30.04.2023 18:07
ERZURUM SGK’DA HUMMALI EYT MESAİSİ

www.gunebakiserzurum.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

EYT NEDİR?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT’li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. Zira 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle prim günü ve sigortalılık süresi şartlarının yanı sıra bir de yaş şartı getirildi. EYT’li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor.

Prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle yaş şartı getirilmesi, EYT sorununu ortaya çıkardı. EYT, için artık sona gelinirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarih verdi. Çalışmaları tamamlanan EYT, Ocak 2023’te yürürlüğe gireceği açıklandı. Staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT kapsamında yer almıyor. 

 SGK GECE MESAİSİNDE 

Erzurum SGK İl Müdürlüğü personeli hafta sonu ve gece mesaisi olmak üzere ilimizdeki EYT kapsamında emekliliğe müracaat eden vatandaşlara, Erzurum SGK İl Müdürlüğü hizmetlerine aralıksız vermeye devam etmektedir. Personelden alınan bilgilere göre İl Müdürü Nizamettin Durmuş fazla mesai ve özveri ile çalışan personeline motivasyon adına tatlı ve yemek ikramlarında bulunuyor. Çevreden alınan bilgilere göre EYT kapsamında maaş bağlama oranının ileri düzeylerde olduğu görülüyor.