Erzurum sirkeli pilavı MasterChef ile meşhur oldu

Erzurum sirkeli pilavı, hemşerimiz Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8 programında yayımlanan MasterChef programında yapılınca, yeniden meşhur oldu.

Tarih: 22.11.2022 12:43 Güncelleme: 22.11.2022 12:43
Erzurum sirkeli pilavı MasterChef ile meşhur oldu

Sinan AYDIN

Yeni jenarasyon Erzurumluların bilmediği Erzurum sirkeli pilavı, heerimiz Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8 programında yayımlanan MasterChef programı ile yeniden meşhur oldu.  Masterchef yarışmasının önceki gün yayımlanan bölümünde, şefler tarafından Sirkeli Pilav yapılması istendi. Yarışmacılardan Doğu Anadolu bölgesinden bazı illerin meşhur yemeklerini yapmaları istendi. Erzurum'dan ise sirkeli pilav yapılması istendi. Günümüzde birçok genç nesil Erzurumlunun dahi bilmediği Sirkeli Pilav, MasterChef ile birlikte yeniden meşhur oldu. Seyircilerin en merak ettiği konu Sirkeli Pilav tarifi oldu. Peki en güzel Sirkeli Pilav yemek tarifi nasıldır? Sirkeli Pilav yemeği nasıl yapılır? Sirkeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir?

SİRKELİ PİLAVIN TARİFİ ŞU ŞEKİLDE

Erzurum mutfağından mutlaka denemeniz gereken bir pilav tarifidir sirkeli pilav. Bulgur ve yeşil mercimek karışımından oluşan bu pilav, sirke ile lezzetlendirilir. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü sirkeli pilav tarifi için detaylara geçebiliriz.

Erzurum Sirkeli Pilavı Malzemeleri Nelerdir? Nasıl Yapılır? Malzemeler!

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı tereyağı

Yeteri kadar tuz

Erzurum Sirkeli Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak mercimeği birkaç saat suda bekletin. Ardından suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerini iki parmak geçecek su ekleyip haşlayın. Mercimekler yumuşayınca suyunu süzün. Daha sonra mercimeğin üzerine 4 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Ardından bulgur ve tuzu da ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kuru soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğanları tereyağında kavurun. Üzerine tuz ekleyin ve karamelize olunca ocaktan alın. Bulgur ve mercimek suyunu çekince soğanlı harcı ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Afiyet olsun...