Erzurum Tarihinde Bir İlk

Türkiye Atletizm Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Fesih Doğan, atletizm hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 04.10.2023 19:02
Erzurum Tarihinde Bir İlk

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Türkiye Atletizm Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Fesih Doğan, Erzurum’un atletizme geçmişten bir ilgisi olduğunu ve Erzurum’da 350 lisanslı atletin olduğunu ifade etti. Doğan, sporcuların Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde Erzurum’da uluslararası müsabakalara hazırlandıklarını söyledi. Dilek Koçak adlı sporcularının Avrupa Şampiyonu olduğunu, bu başarının Türkiye’de bir ilk olduğunu, ancak bu sporcunun bir sponsor bile bulamadığını dile getirdi.

Fesih Doğan, “Erzurum zaten geçmişten gelen bir atletizme karşı ilgisi, alakası olan bir şehir. Erzurum, atletizmde geçmişte de başarılıydı. Şu anda bu başarıların üzerine daha da koyarak, başarılı yeni sporcular yetiştiriyor. Fatih Çintimar şu anda bu durumun en güzel örneği, kendisi şu anda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı ve eski milli atlettir. Dilek Koçak kızımız, Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 1500 metrede Avrupa Şampiyonu oldu. Dilek Koçak, 800 metre koşuda da Avrupa 3.’sü oldu. Ömer Faruk Bozdağ, ani yarışta Avrupa’da yarışıp Milli Takım’da ülkemizi ve şehrimizi temsil etti.” 

Erzurum’da TOHM Merkezi

“Erzurum’da milli sporcularımız var. Bu sporcular burada Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) yıl boyunca kalıyorlar. Milli sporcularımız, TOHM’da antrenmanlarına devam edip, ülkemizi uluslararası yarışmalarda şu anda temsil ediyorlar. Önümüzdeki yıl olimpiyatlar var.” 

Erzurum Tarihinde Bir İlk Olacak

“Dilek Koçak, inşallah olimpiyatlara gidip ülkemizi orada temsil edecek. Dilek Koçak’ın olimpiyat kotası alması çok yüksek bir sporcumuz. Dilek Koçak, olimpiyatlara giderse, Erzurum tarihinde bir ilk olacak. Erzurum’da, şu anda yaklaşık 350 lisanslı atletimiz var. Erzurum’da da 10 milli sporcumuz var. Özellikle sporcularımızın büyük çoğunluğu, Reşit Karabacak Spor Lisesi’nde okuyorlar. Buradan mezun olup daha sonra beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünde öğrenim hayatlarına devam ediyorlar.” 

Erzurum’daki Atletizm Kulüpleri

“Faal kulüp olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Aşkale Belediyesi Spor Kulübü, Narman Belediyesi Spor Kulübü, Palandöken Belediyesi, Gençlik ve Spor Kulübü var.” 

Dilek Koçak Avrupa Şampiyonu Oldu Sponsor Bulamıyor

“Özellikle, Dilek kızımız Avrupa’da bir ülkenin sporcusu olarak bu dereceleri elde etmiş olsaydı, sponsor noktasında çok ciddi sponsorlarla çalışırdı. Dilek kızımız Türkiye’de atletizmde bir ilki başarmasına rağmen sponsor anlamında hiçbir şekilde kimse ne arayıp ne sordu. Sporcuların sponsoru olduğu zaman, çocuklarımızın kafası da daha rahat olacak, ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılamış olacaklar. Sizin aracılığınızla buradan sponsor olmak isteyenlere bizim çağrımız, bu çocuklarımıza sahip çıkıp, onların uluslararası yarışmalarda ülkemizi de en iyi şekilde temsil edeceklerinden dolayı, sponsorların da bu başarılarda bir payları olmuş olur.”