Erzurum Taş mağazaları esnafından kardan adamlı kınama

İsrail devletinin Filistin’in Gazze bölgesine yönelik düzenlediği vahşice saldırılar hakkında yaptığı kınama Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da devam ediyor.

Tarih: 21.11.2023 17:05
Erzurum Taş mağazaları esnafından kardan adamlı kınama

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Erzurum Taş mağazaları esnafı kardan adam yaparak kınama yaptılar. 

Katil devlet İsrail’in vahşice ve insanlık dışı saldırılarını lanetlediklerini ifade eden Taşmağazalar esnafı, Filistin bölgesinde bir insanlık dramı yaşandığını söylediler.

Esnaf,”  Filistin bölgesinde bir insanlık dramı yaşanıyor. Savaş hukukunun göz ardı edildiği, insani değerlerin hiçe sayıldığı, çocuk genç ve yaşlı demeden insanların öldürüldüğü bir savaşa, saldırılara tanıklık ediyoruz. Yıllardır bu coğrafyalarda kan, gözyaşı dinmedi. Masum sivil halkların her zaman canı yandı, aileleri darmadağın edildi. Hayatlarından oldular, şehirlerinden, topraklarından edildiler. Şimdi de başka yeni bir drama üzüntüyle ve öfkeyle şahitlik ediyoruz. İsrail devleti hukuk tanımaz bir şekilde saldırılar gerçekleştiriyor. Bebek, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden gözünü karartmış bir şekilde masum insanları öldürüyor. Göz göre göre soykırım yapılıyor. Bu zulme sessiz kalmak mümkün değil. İsrail’in vahşice saldırılarını lanetliyoruz.”

“Katil İsrail’in vahşice yaptığı bu saldırıları lanetliyoruz”

“En temel insanı ihtiyaçlardan mahrum kalmak, iyileşmek ve şifa bulmak için gidilen hastanede can vermenin bir tarifi, izahı, bu acının dini, dili yoktur. Katil İsrail’in vahşice yaptığı bu saldırıları lanetliyorum. Allah bu saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Allah, bu acılara sebep olanlara dünyada ve ahirette huzur vermesin. Masumların ahı, acısı dünyada ve ahirette karşılığını bulsun. Filistin halkının acılarını paylaşıyor ve yanlarında olduğumuzu, aynı duyguları içtenlikle hissettiğimizi belirtiyoruz.”