Erzurum Teniste Adım Adım İlerliyor

Türkiye Tenis Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Yıldırım Gündoğdu, Erzurum’un teniste geldiği noktayı anlattı.

Tarih: 09.10.2023 19:26
Erzurum Teniste Adım Adım İlerliyor

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Türkiye Tenis Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Yıldırım Gündoğdu, Erzurum’da şu anda 1100 lisanslı tenisçi olduğunu söyledi. Gündoğdu, Erzurum’da toplamda 8 tenis kulübü bulunduğunu aktardı. Gündoğdu, kadın tenis takımının Doğu Ligi’nde şampiyon olduğunu, elemelerde de şampiyon olduktan sonra Türkiye Ligi’ne hazırlandıklarını ifade etti. Yıldırım Gündoğdu, Kadın ve Erkek tenis takımlarının Analig’de yarı finale kadar da yükseldiklerini dile getirdi.

1100 Lisanslı Tenisçi

“Teniste şu anda aktif olarak Erzurum’da 8 tane kulüp var. Bu 8 kulüp, hem sporcu yetiştiriyorlar hem de rekreatif amaçlı eğitimler veriyorlar. Rekreatif spor, 5-6 yaşından itibaren 70 yaşa kadar herkesi kapsamaktadır. Şu an Erzurum’da 1100 civarında lisanslı tenis sporcusu var. Erzurum’da 1100 sporcunun olması iyi bir durum. Türkiye Tenis Federasyonumuzun ulusal turnuvaları oluyor ve hemen hemen çoğu turnuvaya Erzurum’dan kulüpler olarak katılıyoruz.” 

Kadın Tenis Takımımız Doğu Şampiyonluğu’ndan Sonra Türkiye Ligi’nde

“Bu kulüpler, en son 1,5-2 ay önce Doğu Lig’inde kız takımımız lig şampiyonu oldular. Sonrasında, Türkiye Ligi için ön elemeler yapıldı. 2 hafta önce o ön elemelerde kız takımımız yine 1. Oldular. Şimdi Türkiye Ligi’ne hazırlık yapıyoruz. Analig müsabakaları var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği bir proje var. Tenis te 2 yıl önce Analig’e eklendi.”

Kadın ve Erkek Tenis Takımı Analig’de Yarı Finale Kadar Yükseldiler

“Geçen yıl da bu sene hem kız, hem erkek takımımız yarı finale kadar yükseldiler. Önümüzdeki yıllarda final oynayıp Türkiye Şampiyonu olma yolunda hızla ilerleyecekler. Erzurum’dan Milli Takım’a henüz sporcumuz girmedi. Milli Takım’a da sporcu sokacağımıza inanıyoruz. Erzurum’da yetiştirdiğimiz bir çocuğumuz Adana’dan Milli Takım’a seçildi. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağına inanıyorum. Şu anda elimizde küçük yaşta 10-14 yaş aralığında çok iyi sporcular var. Bu çocuklar önümüzdeki yıllarda Milli Takım seçmeleri ve Milli Takım’a girme yolunda ilerleyeceklerdir.”