Erzurum Yiğithan’ın ölüm nedenini merak ediyor!

Acil serviste verilen serum sırasında vücudu moraran ve fenalaşarak ölen 3 yaşındaki Yiğithan Himoğlu’nun ölüm nedeninin belirlenmesi için nihayet günler sonra idari soruşturma başlatıldı.

Tarih: 06.11.2021 23:05
Erzurum Yiğithan’ın ölüm nedenini merak ediyor!

Sinan AYDIN

Erzurum Şehir hastanesi Acil serviste verilen serum sırasında vücudu moraran ve fenalaşarak ölen 3 yaşındaki Yiğithan Himoğlu’nun ölüm nedeninin belirlenmesi için nihayet günler sonra idari soruşturma başlatıldı. Yiğthan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirten Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Dr. İbrahim Hakkı Tör, durumu incelemek ve aydınlığa kavuşturmak için bir ekip kurduklarını açıkladı.

ÖLÜMDE İHMAL İDDİASI SORUŞTURULUYOR

21. Dönem Erzurum Milletvekili Mücahit Himoğlu’nun yeğeni ve Boks Milli Takımı Antrenörü Cahit Himoğlu’nun torunu olan Yiğithan Himoğlu, 30 Ekim günü yüksek ateş şikayetiyle Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne götürülmüş, burada verilen serum sırasında vücudu morardıktan bir süre sonra fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Ölüm olayının ihmalden kaynaklandığı yolunda iddiaların ortaya atılması sonrasında dikkatler Şehir Hastanesi üzerinde yoğunlaştı. Yiğithan gözyaşları arasında toprağa verildi, şüpheli ölüm Erzurum'u kahretti. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi arttı, gazeteniz Günebakış haberi, ''Yiğithan Neden Öldü?'' başlığı ile manşetten vererek haberleştirdi.

"BAŞLATTIĞIMIZ İNCELEME DEVAM EDİYOR"

Yiğit Himoğlu’nun ölümü ile ilgili hastane yönetimi tarafından g te olsa idari soruşturma başlatıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Şehir Hastanesi Başhekim Vekili İbrahim Hakkı Tör, Yiğithan'ın ölümünün kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, hastane yönetimi olarak bir inceleme ekibi kurduklarını bildirdi. Yapılan ilk incelemede Yiğithan Himoğlu’nun daha önce de benzer şikayetlerle başka hastanelere başvurduğunun kayıtlarda gözüktüğüne işaret eden Dr. Tör, “Yavrumuz o gün sepsis denilen bir tablo ile hastanemize getirilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamamıştır. Başlattığımız inceleme devam ediyor. Hastanem ve çalışma arkadaşlarım adına ailenin tüm fertlerine başsağlığı ve Allah’tan sabır diliyorum” dedi.

MÜCAHİT HİMOĞLU'NU YIKAN ÖLÜM

Yiğithan'ın şüpheli ölümünü ilk olarak Mücahit Himoğlu acı dolu sözlerle duyurmuştu kamuoyuna. Acı ölüm sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan 21. dönem Milletvekili Mücahit Himoğlu, '' Yüreğim yandı. Elim gitmiyor 10 saattir nasıl yazayım diye. Kardeşim Cahit Himoğlu'nun biricik torunu. Ailemizin tek torunu. Benim kuzum. Benim yavrum YİĞİTHAN'IMIZ yüksek ateşi üzerine bu gece Erzurum Şehir hastanesi acil servisine götürülüyor. Axcil serviste yapılan bir iğne sonucu yürekparem Yiğithan'ım o anda bir morartı halinde hakka teslim oluyor. Yüreklerimiz yandı. Yarabbim sen kimseye böyle bir acı verme. Çok zor.  Rabbim rahmetil ile yavrumuza muamele eylesin'' dedi.