ERZURUM´A 500 KİŞİLİK KARANTİNA HASTANESİ

Çin´de ortaya çıkan ve hızla yayılan Korona Virüsü son olarak İran´da baş gösterdi. Alınan önlemler kapsamında Türkiye ile İran sınır kapıları kapatıldı, bölgede yaşayan Türk vatandaşların tahliyeleri için tedbirler alınmaya başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ERZURUM´A 500 KİŞİLİK KARANTİNA HASTANESİ

 

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da alınan önlemler kapsamında yapımı tamamlanan ve açılış yapılmaya hazırlanan şehir hastanesi, bölgeden gelebilecek Türk vatandaşların gözlem altında tutulacağı 500 kişilik karantina hastanesine dönüştürüldü. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, ?Bakanlığın İran´da ki Türk vatandaşlarımızın müşahede altında tutulması için muhtemel bir tavrı var. Şuanda bu durum kesinleşmiş değil.  Dolayısıyla İran´da yaşayan Türk vatandaşların, kesin olarak Erzurum´a geleceği anlamına gelmiyor. Ama biz geleceklermiş gibi hazırlık içerisindeyiz? dedi.

?ŞUAN İÇİN KESİN BİRŞEY YOK?

Erzurum Valisi Okay Memiş, şehir hastanesinde yetkililerle bir araya gelerek incelemelerde bulundu. Vali Memiş yaptığı açıklamada, ?Bütün dünyada görülen korona virüsü ile ilgili olarak devletimiz bir takım tedbirler almakta. Bunlardan biride bizim bölgemizi ilgilendiren İran sınır kapısının kapatılması oldu. İran´da bu virüsün gözükmesinden sonra bizim biraz daha tedbirli olmamızı daha duyarlı olmamızı gerektirir bir durumla karşı karşıya kaldık. Erzurum bir bölge merkezi. Şehir hastanemiz bin 500 yataklı bir hastane ve Türkiye´nin en modern hastanelerden birisi durumunda. Hastanemiz daha açılmadı ama açılmaya hazır durumda. En son İran´da yaşayan Türk vatandaşlarımızın Türkiye´ye gelmesi ile birlikte. Bakanlığımız muhtemel senaryolardan biri için İran´da ki Türk vatandaşlarımızın müşahede altında tutulması için muhtemel bir tavır var. Şuanda bu durum kesinleşmiş değil. Mutlaka İran´da yaşayan Türk vatandaşların kesin olarak Erzurum´a geleceği anlamına gelmiyor. Ama biz geleceklermiş gibi hazırlık içerisindeyiz? diye konuştu.

?OLASI BİR DURUMDA BİZ HAZIRIZ?

Sağlık personeli sayısının yeterli olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını ifade ederek, ? Az öncede sağlık çalışanlarımızla toplantı gerçekleştirdik. Böyle bir durum gerçekleşmesi halinde biz hazırız. Bu hastalığın tıbben kesinleşmesi için 14 günlük bir kuluçka dönemi var. Biz Türkiye´de bu virüsün negatif veya pozitif olduğunu test eden illerden birisiyiz. Dün Afganlı bir göçmen daha hastanelerimizde müşahede altına alınmıştı. Testleri negatif çıktı herhangi bir virüse rastlanmadı. Burada İran´da yaşayan Türk vatandaşlar gelirse buna hazırız. Şehir Hastanesi biraz izole bir hastane. Diğer hastalarla aynı çıkış ve girişi olmayacak şekilde. Gelen vatandaşlarımız buraya gelince rahat bir şekilde müşahede altına alınacaklar? dedi.

?PANİK YAPMADAN TEDBİR ALACAĞIZ?

Kamuoyunda yanlış bir algı olduğunu dile getiren Vali Memiş,  vatandaşların yalan yanlış bilgilere itimat etmemesi hususunda uyarılarda  bulunarak, ?Bizim polis ve jandarma arkadaşlarımız kaçak göçmenlere müdahale ederken ağızlarına maske takıyorlar. Bu maskeyi bizim vatandaşımız yanlış anlıyor. Virüs mü bulaştı diye merak ediyorlar. Hayır öyle bir şey yok şuanda. Sağlık personelimiz, Jandarmamız arama çalışmalarında maske kullanmalılar. Tabi ki tedbirli olacağız ama panik yapmadan. Bazı insanlar bunları kasten yapıyorlar. Vatandaşlarımızın doğru bilgiyi beklemeleri lazım. Yalan yanlış bilgilere itibar etmesinler. Şuanda gelen vatandaşlarımız yok kesinleşen bir durumda yok beklemedeyiz? ifadelerine yer verdi.