Erzurum´a turist ilgisi hızla artıyor?

Geçen yılki turist sayısı bu yılın ilk 4 ayında yüzde 20 yakaladı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´a turist ilgisi hızla artıyor?

Sinan AYDIN

Geçen yıl 450 bin turist ağırlayan Erzurum, bu sayıyı bu yılın ilk 4 ayında yüzde 20 yakaladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ?´ Bu sene yılsonuna kadar Erzurum´u ziyaret eden turist sayısının 500 bine çıkmasını, hatta bu sayının da üzerine çıkmasını bekliyoruz. Rakamlar onu gösteriyor. Bu yılın ilk 4 ayında, geçen yıl 12 ayda gelen turist sayısını yüzde 20 yakaladık´´ dedi.  

ERZURUM GEÇEN YILA KADAR TURİST KAYBEDİYORDU

Erzurum, geçen yılın başlarına kadar son 5 yılda turist sayısında çok ciddi düşüş yaşıyordu. Öyle ki; 2012 yılında 222 Bin 339 turist ağırlayan Erzurum´da, 2013 yılında bu rakam 222 Bin 572´ye çıkmış, 2014 yılında 207 Bin 252´ye düşen turist sayısı, 2015 yılında 189 bin 101´e düşmüştü. 2016 yılı verilerinde ise turist sayısı 151 bin 881 olarak kayda geçmişti. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turist sayısını artırmak için bir dizi çalışma yaptı, diğer kurumlarda Erzurum´un tanıtımı anlamında büyük çaba gösterdi. Kültür Müdürlüğü´nün tarihi eserlere yönelik uyguladığı karekod uygulaması da Erzurum´un tanıtımında katkı sundu. Karekod uygulaması sayesinde bir tıkla Erzurum´da ner3ede hangi tarihi eser olduğu ve o tarihi eserle ilgili tüm bilgilere ulaşılması sağlanarak, turistlerin merak edip ziyarete gelmesi sağlandı.

GEÇEN YIL 450 BİN TURİST GELDİ, BU YIL 500 BİNİ GEÇECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR?

Geçen yıl 12 ay sonunda Erzurum´u ziyaret eden turist sayısında artış oldu. Açıklanan rakamlara göre Erzurum´a geçen yıl toplamda 450 bin turist geldi. Erzurum´a ilginin her geçen gün arttığı dünyada, gerek yurt dışından gerek se yurt içinden Dadaşlar diyarını gezip görüp incelemeye gelenlerin sayısı artıyor. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün açıklamaları, turist sayısının 2010 yılında artarak devam edeceğinin müjdesini verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ?? Gerek tarihi eserlere uygulanan karekod hizmeti, gerek sosyal medyada ve gerekse normal yolla yapılan broşürlü ve mesajlı tanıtımlar işe yaradı.  Geçen yıl 450 bin turist ağırlayan Erzurum´da bu yıl sayının 500 bini bulmasını, hatta geçmesini bekliyoruz. Bu yılın Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında gelen turist sayısına baktığımızda, ilk dört ayda geçen yılın rakamlarını şimdiden yüzde 20 yakalamış bulunuyoruz. Türkiye´de de her yıl turist sayısı artıyor buna bağlı olarak Erzurum´da da artıyor. Türkiye´de geçen yıl turist sayısı 1,5 kat arttı, Erzurum´da ise 3 kat arttı. Hesaplarımıza göre bu yıl Erzurum´u ziyaret eden turist sayısı 500 bini geçer. Tarih ve kültür şehri, evliyalar beldesi, doğa ve kış sporlarının merkezi sloganımızı dağa taşa yazacağız inşallah´´ dedi.