Erzurum’a Gelen Öğrenciler Elini Çabuk Tutmalı…

Üniversitelerin açılmasıyla, bir öğrenci şehri olan Erzurum tekrar canlandı. Öğrenciler her geçen gün gelmeye devam ediyor.

Tarih: 28.09.2023 19:00
Erzurum’a Gelen Öğrenciler Elini Çabuk Tutmalı…

www.erzurumgunebaki.com / Muhammet YILMAZ

Kimi öğrenciler birleşip kendi evlerini tutarken kimi öğrencilerde yurtlara yerleşiyor. Öğrenciler her geçen gün gelmeye devam ederken Erzurum’daki yurtların tamamının doluluk oranı yüzde 95’i geçmiş durumda. 

20 Binlik Kapasite Doluyor!

Erzurum Yurt Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 20 bin 252 kapasitelik yurtlarda doluluk oranı an itibariyle yüzde 95’i geçmiş durumda. Geriye kalan sadece bin 900 boş kontenjan bulunuyor. Bu bin 900’de yatay geçiş, dikey geçiş veya ek yerleştirmeler gibi müracaatlarda bu kontenjanları doldurulacak ve kalan bir miktar yeri de misafir öğrencileri barındırarak yüzde 100 doluluk oranına ulaştırılacak. 

Erzurum’da ki yurtlarda şu anda kız öğrenciler için yaklaşık 13 bin 500, erkeklerde ise 6 bin 674 kapasite bulunuyor. Erkek ve kız öğrencilerin geneli ele alındığında şanda 18 bin civarında bir doluluk oranı mevcut ve kısa süre içinde tamamlanacak. 

“Gençler dışarıda kalmasın, gençler iyi ve düzgün beslensin”

Öğrencilerin lokanta ve kantin ihtiyaçları yurtlar da sağlanıyor. Yeterli olmadığın da ise öğrenciler kendi paralarıyla istediklerini alabiliyorlar. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği gibi iki öğün bulunuyor. “Dengeli ve düzenli beslenme”, kurumda ki en önemli hususun bu olduğunu dile getiren Yurt Hizmetleri Yetkilileri, “öğrencilere dengeli, sağlıklı ve düzenli beslenme imkânı sağlayabilmek bizim için önemlidir. Şu anda genel müdürlüğümüzün gönderdiği menü taslağını biz şehrimize uyarlıyoruz. Bu taslağa bağlı kalmak şartıyla düzenlemelerimizi yapıyoruz. İl müdürümüzün imzası ile öğrencimiz bakanlığın belirlemiş olduğu taslağa uygun olarak düzenli ve sağlıklı besleniyor. Bizim İçin önemli olan şey ‘Gençler dışarıda kalmasın, gençler iyi ve düzgün beslensin’ temel amacımız budur.” İfadelerini kullandılar.