“Erzurum’a ikinci bir raylı sistem şart”

Türk İş Erzurum İl Temsilcisi ve Demir Yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan Erzurum’a ikinci bir tren rayının şart olduğunu açıkladı.

Tarih: 28.02.2024 23:19 Güncelleme: 29.02.2024 02:32
“Erzurum’a ikinci bir raylı sistem şart”

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum’un TCDD 9. Bölge müdürlüğü olmasının ardından konuşan Yusuf Gökcan Erzurum bölgesine ikinci bir tren rayının şart olduğunu aktararak, “şehrin en büyük sıkıntısının 2. Bir hattın olmamasıdır” diye konuştu. 

Gökcan, “Erzurum’a gidiş gelişlerde treni kullanmak isteyen yolcular, doğu ekspresini veya yolcu trenlerini kullanabiliyorken bunun Erzurum için yeterli olmadığını söylemek mümkündür. Bu anlamda bu bölgeye yeni bir sefer gelmesinin imkânı var mıdır? Vardır. Ancak tren rayları tek hat olması ve diğer trenlerle de karşılaşma ihtimali olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıların yaşanmaması için şartların uygun hale getirilmesi ve bir an önce ikinci bir yolun yapılması gerekir” söylemlerinde bulundu. 

“İkinci bir yol yapılırsa Erzurum’a 2 değil 3 tren bile az”

Erzurum’a ikinci bir yolun yapılması hakkında görüşlerini ifade eden Gökcan, “ikinci bir yol yapılırsa gelişleri bir yoldan gidişlerin de diğer yoldan yapıldığını düşünürsek o zaman Erzurum'a bir değil, iki değil 3 tren bile olur” diye konuşurken, yeni bir yolu sadece Erzurum için düşünülmemesi ve bölge olarak düşünülmesinin altını çizdi. 

Gökcan, “tekrar söylüyorum bu memlekete, bu güzergaha ikinci bir tren yolu gerekli çünkü demiryolları hem de yakıt tasarrufudur” diye vurguladı.