ERZURUM’A KOOP BAKKAL MÜJDESİ!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in girişimiyle, Koop Bakkal Projesine Erzurum'da dahil edildi.

Tarih: 16.11.2022 12:24 Güncelleme: 16.11.2022 12:24
ERZURUM’A KOOP  BAKKAL MÜJDESİ!

Sinan AYDIN

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ile Tarım Kooperatifleri arasında imzalanan protokol ile bakkal olarak bildiğimiz esnaf da Tarım kooperatifleri ürünlerini uygun fiyata satabilecekler. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in girişimiyle Koop Bakkal Projesine Erzurum'da dahil ediliyor.

ERZURUM'DA TARIM KOOPERATİFİ 10 MARKET DAHA AÇILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenin girişimiyle Koop Bakkal Projesine Ocak ayı itibariyle Erzurum'da dahil ediliyor. Yine 2023 yılı sonuna kadar Erzurum'da 10 yeni Tarım Kooperatif Marketi açılacak. Geçen günlerde TESK ve Tarım Kredi Kooperatifleri arasında KoopBakkal projesi hayata geçirilmiş bu proje kapsamında Tarım Kredi Kooperatif Marketleri bünyesinde uygun fiyatlarla sunulan ürünlerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması ve bakkal olarak faaliyet gösteren gerçek veya tüzel işletmelerin desteklenmesi amacıyla bayilikler verilerek bakkalların da satış kanalına dâhil edilmesi için oluşturulan geniş tabanlı bir iş birliğine başlanılmış fakat 6 pilot il içerisinde Erzurum’un olmadığı görülmüştü.

ERZURUM’A KOOP BAKKAL MÜJDESİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesinde yapılan ziyarette konunun gündeme gelmesi üzerine Mehmet Sekmen, Erzurum’un proje kapsamına alınması talebine karşılık Tarım Kredi Holding murahhas üyesi Yılmaz Bademli en kısa zamanda ve en geç 2023 Ocak ayı içerisinde KoopBakkal projesinin Erzurum da uygulamaya başlanacağını söyledi, ayrıca 2022 sene sonuna kadar Erzurum’a en az 10 market daha açmayı planladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, son zamanlarda Tarım Kredi Kooperatiflerinin yaptığı hizmetlerle daha çok görünür olduğunu, bu hizmetlerin artmasının şehrin ekonomisine ciddi bir fayda sağlayacağının söyleyerek, Erzurum Bölge Müdürü Bekir Parlak ve ekibine teşekkür etti ve fabrika kurulumu başta olmak üzere Erzurum’a yapılacak her yatırıma destek vereceklerini belirtti.